Ağrılı kadınlar depremzedeler için üretiyor

Ağrılı kadınlar depremzedeler için üretiyor
Ağrı’da Halk Eğitim Merkezi kadın kursiyerleri, usta öğreticiler ve gönüllü kadınlar, depremzedeler için battaniye, çocuk giysisi, polar başta olmak üzere birçok kışlık ürün üretiyor

Ağrı Halk Eğitim Müdürlüğü dikim atölyesinde eğitim alan kadın kursiyerler, gönüllüler ve usta öğreticiler tarafından üretilen battaniye, polar, çocuk giyim ürünleri yine halk eğitim merkezi çalışanları ve gönüllüler tarafından özenle paketlenerek afet bölgesine ulaştırılmak için hazırlanıyor.
Halk Eğitim Merkezinde depremin ilk gününden bu güne gönüllü Ağrılı kadınların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım İhsan Polat, depremzedeler için hayırseverlerin destekleri ile kumaş temin edildikten sonra çalışmalara başladıklarını belirterek, hazırlanan yüzlerce ürünün Valilik ve AFAD koordinesinde deprem bölgelerine ulaştırıldığını belirtti.
‘Herkes gibi bizlerde çok üzgünüz’
Yaşanan felaketin izlerinin ortadan kalkması için insanların tek yürek olduğunu ifade eden Polat: “Halk Eğitim Müdürü Kasım İhsan Polat: “Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerde n yapabiliriz? Diye düşündük. Topladığımız ayni yardımların dışında Valiliğimiz ve milli eğitim müdürlüğümüzün başlatmış olduğu yardım kampanyasına bizlerde böyle bir çalışma yaparak katkıda bulunmak istedik. Bu noktada kursiyerlerimiz, usta öğreticilerimiz ve gönüllüler tarafından gelen talep doğrultusunda battaniye, çorap ve kışın sıcak tutabilecek ürünleri üretmeye başladık. Kumaşları temin ettikten sonra gönüllülerimiz, kursiyerlerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğretmenlerimizin katkıları ile deprem bölgelerine yollanmak üzere yüzlerce battaniye, polar ve çocuk giysisi hazırlayarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmak üzere paketliyoruz. Öncelikle herkes gibi bizlerde çok üzgünüz. Bundan sonraki süreçte de Ağrı Halk Eğitim Merkezi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem kendi yaptığımız hem de gelen yardımları bir düzen içerisinde hazırlayarak, valiliğimiz ve AFAD koordinesinde deprem bölgelerine ulaştırmaya devam edeceğiz. İne hayırseverlerden bizlere ulaşan yardımları doğru yerlere aktarmaya devam edeceğiz inşallah. Burada katkıda bulunan bulunmayan herkesten Allah razı olsun” dedi.
‘Allah bir daha yaşatmasın’
Gönüllü kadınlarla birlikte Halk Eğitim Merkezi atölyesinde ilk günden itibaren aralıksız bir şekilde depremzedeler için ihtiyaç duyulan kışlık ürünler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Usta Öğretici İpek Altıntaş ise: “Malum biliyorsunuz memleketimizin başında büyük bir deprem felaketi var. Bizlerde kurs olarak, halk eğitim ailesi olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada bütün kadın arkadaşlarla birlikte atölyemizde battaniye, polar, çocuk giysisi yaptık. Elimizden bunları yapmak geldi. Sadece oturup izlemek istemedik. Allah katkıda bulunan herkesten razı olsun. Burada herkes gönüllü olarak çalışıyor. Sağ olsunlar müdürlerimizde bizlere destek verdi. Çok şükür güzel şeyler ortaya çıktı. Bebek battaniyeleri, orta boy battaniyeler, çocuk giysileri yaptık. Gerçekten çok üzgünüz. Burada oturduğumuz yerden iyi temennilerle bir şeyler yapamayacağımızı anladık ve harekete geçtik. Ürünlerimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu felaket başımızdan bir an önce kalkacak ve normal hayatımıza bir an önce döneriz. Allah bir daha yaşatmasın. Sonuna kadar bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her kes tek yürek olmuş durumda.” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-02-12-at-11-55-08-4.jpegwhatsapp-image-2023-02-12-at-11-55-08-8.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.