Ağrılı gönüllü gençler, köy köy gezerek okul boyuyor

Ağrılı gönüllü gençler, köy köy gezerek okul boyuyor
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Ağrı Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri, yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanan köy okullarının tamir ve tadilatını yapıyor.

Yeni tip koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte okulların uzaktan eğitime dönmesi sonucu öğrenciler evlerinde kalarak derslerini işlemeye başlamıştı. 12 Ekim tarihi itibariyle okulların kısmi olarak açılacak olması Ağrı Gençlik Merkezi gönüllü üyelerini harekete geçirdi. Daha öncede birçok sosyal sorumluluk projesine öncülük eden Ağrılı gönüllü gençler, ayrıca tadilata ihtiyaç duyan köy okullarını tek tek gezerek bu okulların boya ve badana işlerini yapıyor.
'2017 yılından bu yana 40 tane okulun boya-badana işlerini yaptık'
Ağrı Gençlik Merkezine üye gönüllü gençlerle birlikte köy köy gezerek tadilata ihtiyacı bulunan köy okullarının boya ve badana işlerini yaptıklarını söyleyen Ağrı Gençlik Merkezi lideri Cihangir Aslan, okullardaki tamir ve tadilat işlerini bitirdikten sonra okul duvarlarına öğrencilerin dikkatini çekebilecek çizgi film karakterlerinin resimlerini çizerek öğrencileri sevindirdiklerini ifade etti.
Son olarak Ağrı merkeze bağlı Eskiharman Köyü'nden kendilerine gelen talep doğrultusunda köy okulunun tamir, tadilat, boya ve badana işlerini yapmak için köye geldiklerini belirten Aslan, " Gönüllü arkadaşlarımızla beraber talepte bulunan köylere boya işlerini yapmaya geliyoruz. Bazı okullarımızın dış cephelerinde ufak tefek tamiratlar gerektiriyor, bazı okullarımızda okulun tamamını boyuyoruz ya da iç kısımlarda süsleme işlemi yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Birçok köyümüzden buna benzer talepler geliyor. Bizler öğrencilerimizin dikkatini çekecek çizgi film karakterlerinden tutunda pedagojik eğitime katkı sunacak bütün çalışmaları okul duvarlarına çizmeye çalışıyoruz. Şu anki okulumuzda dış cephede problemler olduğu için okulumuzun dış cephesini boyuyoruz. Yarın da inşallah iç kısımlarda süsleme çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. 2017 yılından bu yana ortalama 40 tane köyde gönüllü öğrencilerimizle birlikte elimizden geldiğince ufak tefek dokunuşlar da bulunduk. Bazı köylerimizdeki okullarda komple boyama işlemini yaptık bazı köylerimizde sadece ufak tefek çizgi film karakterleri çizdik ama nihayetinde 40 tane okulumuzda bulunan öğrencilerimize hizmette bulunduk. Sosyal medya üzerinden yaptığımız paylaşımları gören öğretmen arkadaşlarımız ya da muhtarlarımız bizlere sosyal medya üzerinden ulaşabiliyorlar ya da Ağrı merkeze gelerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne talepte bulunabiliyorlar. Bizler de hem onların sosyal medyadan gelen talepleri hem de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yapılan talepler üzerine okullarımızı sıraya sokuyoruz. Mümkün mertebe yetişebildiğimiz kadar okula gidip çalışmalarımızı yapıyoruz." dedi. 
'Çocukların ve insanların gözlerindeki o mutluluğu görmek bize yetiyor.'
Gönüllülük esasına dayanan bu tarz çalışmalarda bulunmanın kendisini mutlu ettiğini ve bu çalışmalardan dolayı çevreden olumlu tepkiler aldığını dile getiren Ağrı Gençlik Merkezi gönüllü üyelerinden Nefise Levent, "Yani daha çok gönüllülük bu işte esas. Daha çok okullara ve köy okullarına boyama, çizim, kütüphane oluşturma ve kitap okuma halkalarımız var. Kitap okuma halkaları kapsamında kitap okumayı daha çok yaygın hale getirmeye çalışıyoruz, böyle etkinliklerimiz bulunmaktadır. Şu anda bu çalışmanın içerisinde bulunmaktan çok mutluyum insanlara, özellikle gelecek nesillere ve çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için mutlu bir çalışma yürütüyoruz. Bu tarz çalışmalarda da gönüllülük esastır. Çevremizden de yaptığımız çalışmalar hakkında güzel tepkiler alıyoruz. Çocukların ve insanların gözlerindeki o mutluluğu görmek bize yetiyor." şeklinde konuştu.

3edc215b-99b2-4864-a5b4-0e00d4a5eb66.jpgf32d51ed-ee01-41a6-8aa4-61b92b0558ec.jpgad28b360-457d-49d6-8fb8-70797587228d.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.