Ağrılı esnaf baskı hatalı 100 TL'yi satışa çıkardı

Ağrılı esnaf baskı hatalı 100 TL'yi satışa çıkardı
Ağrı'da bir iş yeri işletmecisinde bulunan ve baskı hatasından dolayı bir tane sıfırın eksik basıldığı 100 TL'lik banknot, sahibi tarafından satışa sunuldu.

Ağrı'da kömürcülük ve toptan gıda işletmeciliği işiyle uğraşan Kemal Temel adlı vatandaş, bankaya para yatırmaya gittiği sırada ilginç bir durumla karşılaştı. Bankaya para yatıracağı sırada 100 TL'lik banknotlardan birinde baskı hatası olduğunu fark eden Kemal Temel, paradaki baskı hatasını incelediğini ve sahte olmadığını öğrendiğinde ise parayı satışa sunduğunu söyledi. Temel, en iyi teklifi veren koleksiyoncuya parayı satmayı düşünüyor. 
'Bu banknot hatalı basıma uğrayan diğer banknotlardan farlı bir hata ile basılmış'
100 TL'lik banknottaki baskı hatasını bankaya para yatıracağı sırada gördüğünü dile getiren Kömürcülük ve gıda işletmecisi Kemal Temel, "Ben 2 gün önce bankaya para yatırmaya gittim. Yanımda bir miktar para vardı. Bu paraları bankaya yatırırken içinden bir tane 100 TL'lik banknotun köşesinin kırıştığını fark ettim. Paranın kırışan kısmını düzeltirken banknotta bir tane sıfırın yarım şekilde basıldığını gördüm. Bu paranın koleksiyoncuların ilgisini çekeceğini düşündüm. Bu banknot hatalı basıma uğrayan diğer banknotlardan farlı bir hata ile basılmış. Yani son sıradaki sıfırın yarısı basılmış yarısı ise basılmamış durumda. Dikkatlice bakıldığında eksik basılan kısmın arka yüzüne de mürekkebin yansıdığını görebiliyoruz." dedi.
'Bu banknota belirli bir fiyat biçmiyorum ama gelecek güzel teklifleri değerlendireceğim'
Paranın sahte olup olmadığını teyit etmek için gerekli incelemeleri yaptığını belirten Temel, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:
"Bu parayı değerlendirmek istiyoruz. İlgilenen koleksiyoncuların olduğunu biliyoruz ve bu durumu onlara duyurmak istiyoruz. Bana göre bu para diğerlerinden farklı bir para. Bu banknota belirli bir fiyat biçmiyorum ama gelecek güzel teklifleri değerlendireceğim. Ağrı merkez 29 Ekim Caddesi Cumhuriyet Mahallesinde oturuyorum. Paranın sahte olup olmadığını tespit etmek için bankacı arkadaşlarla birlikte inceledik, para makinesinden de geçirdik. Para hakkında gerekli bütün incelemeleri yaptım para kesinlikle sahte değil. Parayı almak isteyen kişilerde inceleyebilirler. Kesinlikle para gerçek sadece baskı hatası olduğunu görüyoruz. Baskı hatası olduğunu ispatlayan yönü ise paranın arka yüzüne mürekkebin yansımış olmasıdır."

whatsapp-image-2020-11-25-at-10.49.07.jpegwhatsapp-image-2020-11-25-at-10.49.07-(5).jpegwhatsapp-image-2020-11-25-at-10.49.07-(2).jpegwhatsapp-image-2020-11-25-at-10.49.07-(4).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.