Ağrılı çocuklara tablet hediye etmek için yola çıkıyorlar

Ağrılı çocuklara tablet hediye etmek için yola çıkıyorlar
Mersinli iş adamı Sait Dervişoğlu, pandemi sürecinde derslerinden geri kalan Ağrılı çocuklar için önümüzdeki hafta Ağrı’ya gelerek tablet ihtiyacı olan öğrencilere tablet desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Mersin’de uluslararası ticaret yapan bir firmanın yöneticilerinden olan 41 yaşındaki Sait Dervişoğlu, örnek bir projeye imza attı. Yazdığı şiirlerden oluşan ‘Ruhuma Mektuplar’ isimli ilk kitabı yayınlanan Dervişoğlu, “Cehaletin elinden bir kız çocuğunu daha çekip alsak” sloganıyla bir kampanya başlattı. Kitabının tüm gelirlerini ve telif haklarını çocukların eğitimi için bağışlayan iş insanı Dervişoğlu, bununla da yetinmeyerek, pandemi sürecinde maddi yetersizlikler nedeniyle on-line eğitime erişemeyen çocuklara tablet bilgisayar sağlamak için harekete geçti. Mersin’deki iş insanlarına giderek kitabını hediye eden ve kampanyasına destek isteyen Dervişoğlu, şu ana kadar elde ettiği tablet bilgisayarları çocuklara ulaştırmaya devam ediyor. Dervişoğlu, önümüzdeki hafta ise Ağrı’ya giderek orada tablet ihtiyacı olan çocuklara tablet bilgisayar hediye edeceklerini kaydetti.

‘Önümüzdeki hafta Ağrı’ya gideceğiz’

Başlattıkları kampanyayı önce Mersin sınırları içerisinde uyguladıklarını, bundan sonra ise Mersin sınırlarının da dışına çıkarak kampanyayı genişleteceklerini belirten iş insanı Sait Dervişoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kampanyamızda şu ana kadar binin üzerinde tablet bilgisayarı çocuklarımızla buluşturduk. Kampanyamız son hız devam ediyor. Hedefimiz şu an için 5 bin. Mersin sınırlarını da aşıyoruz. Önümüzdeki hafta Ağrı’ya gideceğiz. Ağrı’dan bir ses aldık, ‘Buraya da gelin’ dediler. Tabi ki sorun sadece tablet bilgisayar değil. Şu anda bilgisayarı olsa bile dağ köylerindeki çocuklarımız, sinyalizasyon problemi nedeniyle internete ulaşamıyorlar. Orada da o sesi duyuracağız. Bugün bir mobil istasyonla Türkiye’nin birçok yerinde 200-300 köy internete kavuşabiliyor. GSM operatörlerinden bu altyapıyı yapmalarını rica ediyoruz. Bu sesi de duyuruyoruz ve inşallah Ağrı’ya batıdan güneşi doğuracağız” ifadelerini kullandı.

aw231491_01.jpgaw231491_09.jpgaw231491_08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.