Ağrılı çocuklar tiyatro ile buluştu

Ağrılı çocuklar tiyatro ile buluştu
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahneler Topluluğu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilkokul öğrencilerini tiyatro ile buluşturdu

İlk olarak Ağrı Halk Eğitim Merkezinde yaklaşık 200 öğrenciye ‘Her Şeyin Mümkün Olduğu Diyar’ adlı oyunu sahneleyen Sosyal Sahneler Topluluğu öğrencileri, daha sonra aynı oyunu Merkez Ozanlar Yatılı Bölge Okulu öğrencileri için de sahneledi.

İlk defa tiyatro ile buluşan öğrencilerin, oyun sırasında mutlulukları gözlerine yansıdı. Oyun sırasında öğrencilerde zaman zaman oyunculara eşlik etti.

‘Yaklaşık 2 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturduk’

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahneler Topluluğu kafile başkanı Ahmet Furkan Aydın yaptığı açıklamada, topluluk olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Doğuda tiyatro, müzik vb. aktivitelerle buluşma imkânları kısıtlı olan çocukları, tiyatro ile buluşturmak istediklerini söyledi.

İlk etapta Ağrı, Kars ve Iğdır’a üç günlük turne düzenlediklerini belirten Aydın: “Anakara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahneler topluluğu olarak, Doğudaki ilkokul öğrencilerini tiyatro ile buluşturmak amacıyla turne düzenledik. Şana kadar üç ilimizde tiyatro oyunu sergiledik. Kars ve Iğdır’dan sonra Ağrı’ya geldik. Buradaki amacımız, ilkokul öğrencilerini tiyatro ile buluşturmak. Biz üniversite öğrencileri olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu turneyi düzenledik. Burada bize her türlü imkân sağlanıyor. Bizde bu dönemlerde çok heyecanlıyız. Bu heyecanımızı da bu şekilde harcamaya gayret gösteriyoruz. Buradan çağrımız bütün arkadaşlarımızın bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları. Bizim okulumuzda bize bu konularda destek sağlıyor. Şu ana kadar gittiğimiz illerde yaklaşık 2 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturduk” dedi.

‘Oyunumuzda birazda geleneksel oyunlarımızı sahnelemek istedik’

Çocukların büyük bir keyifle izledikleri ‘Her Şeyin Mümkün Olduğu Diyar’ adlı tiyatro oyununun yönetmeni Berk Yalman ise son zamanlarda gelişen teknoloji ile birlikte çocukların geleneksel oyunlardan uzaklaşıp, sosyal yönden olumsuz etkilendiklerini dile getirdi.

Sahneledikleri tiyatro oyunu ile birlikte hem doğuda imkanı olmayan çocukları tiyatro ile buluşturmayı istediklerini hem de oyunun içinde eski geleneksel oyunları barındırarak çocukları, teknoloji bağımlılığından az da olsa uzak tutmayı amaçladıklarını kaydetti. Yaman bu tarz projelerin artması konusunda okul ve üniversite öğrenci topluluklarına seslenerek, şöyle konuştu:

“Oyunumuzun ismi ‘Her Şeyin Mümkün Olduğu Diyar” Bu oyunda günümüzün modern eksikliklerini bir kenara bırakmayı hedefliyoruz. Çünkü çocukların artık sosyalleşebildiği alanlar tabletler ve telefonlardan ibaret. Biz bu oyunumuzda birazda geleneksel oyunlarımızı sahnelemek istedik. Yakan top, mendil kapmaca tarzı oyunları canlandırmaya çalıştık. Buradaki amacımız, çocukları biraz daha teknolojinin zararlı oyunlarında uzaklaştırıp, geleneksel oyunlara yönlendirmek. Biz buraya gelirken zor şartlarda geldik. Çok yorucu bir yolculuk oldu. Ancak şu an buradaki heyecanı görünce yorgunluğumuz gitti. Bence bu tarz projeler çok güzel projeler. Tüm ülkede yaygınlaşmalı. Bütün çocuklarımıza ulaşmalıyız. Özellikle Doğudaki çocuklar için bir şeyler yapılmalı. Çünkü Batıdaki çocuklar bir şekilde imkân buluyor. Ancak doğudaki çocuklar her zaman bu tarz imkânları yakalayamıyor. Şu an her oyunu sahnelediğimizde çocukların gözlerindeki mutluluğu görebiliyoruz”111.jpg1111.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.