Ağrılı aile Van’da yaşam mücadelesi veriyor

Ağrılı aile Van’da yaşam mücadelesi veriyor
Ağrı’dan 1980 yılında Van’ın Tuşba ilçesine taşınan Mehmet Batur, ailesiyle birlikte tavanı çökmekte olan evlerinde yaşam mücadelesi veriyor.

1980 yılında Ağrı’dan Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi Kayalık Sokak'a taşınan Batur ailesinin yaşadığı evin tavanında bulunan ahşap kirişleme görevi gören kavak ağaçları kırıldı. Yıkılma riski bulunan evde 2’si engelli 10 çocuğuyla birlikte yaşayan baba Mehmet Batur yetkililerden yardım talep etti.

40 yıldır Van’a taşındığını belirten ve evin tavanındaki ağaçların kırılmasından dolayı korktuklarını söyleyen Batur: “Evimizin her tarafında çatlaklar var. Döşemede kullandığımız ağaçlarda da kırık var. Küçük bir depremde bile çökebilir. İki engelli çocuğum var. Onlarda öyle bir durumda evden çıkamazlar. Bu durumda biz de mesuliyet durumda kalırız. Bir an önce 40 yıldır yaşadığımız evin tapusunu versinler. Evin imar barışı iznini de aldık. Oturma iznim de var. Komşularımın hepsi emsallerimdir. Emsallerimizin hepsi tapularını alırken sadece ben tapu alamadım. 10 nüfusluk aileye sadece ben bakıyorum. Bunun dışında hiçbir gelirimiz ise yok” dedi.

aw089588_04-001.jpgaw089588_02-001.jpgaw089588_03-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.