Ağrı’dan giden göçmenler Amasya’nın başına bela oldu

Ağrı’dan giden göçmenler Amasya’nın başına bela oldu
Ağrı'dan İstanbul'a gitmekte olan bir bakır yüklü tırın dorsesinde gizlenmiş olan 64 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Ağrı'dan İstanbul'a gitmekte olan bir bakır yüklü tırın dorsesinde gizlenmiş olan 64 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Ancak, göçmenlerden 25'i, götürüldükleri İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ndeki pencerelerin demir korkuluklarını sökerek kaçmayı başardı.

Alınan bilgilere göre olay, 12 Nisan tarihinde gerçekleşti. Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yol kontrol noktasında Ağrı'dan İstanbul'a gitmekte olan bir bakır yüklü tırı durdurdu. Yapılan kontrolde tırın dorsesinde gizlenmiş olan 64 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Ancak, İl Göç İdaresi'nde bulunan 25 düzensiz göçmen, pencerelerin demir korkuluklarını sökerek kaçmayı başardı. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 24 kaçak göçmen yakalanırken, izini kaybettiren 1 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçan göçmenlerden 24'ünü yakalamayı başardı, ancak izini kaybettiren 1 göçmenin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılarak, bir mülkiye müfettişi görevlendirildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.