Ağrı'daki öğretmenlere yeni yılla birlikte artan ücretler: Sendikalara üyelik avantajı

Ağrı'daki öğretmenlere yeni yılla birlikte artan ücretler: Sendikalara üyelik avantajı
Ağrı ilindeki öğretmenler için maaş düzenlemeleri gündemi meşgul ediyor. Ocak ayı itibarıyla memur maaşlarına uygulanan yüzde 49.25'lik zam, sendikalara üye olan öğretmenlerin aylık ücretlerini de belirledi.

7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında alınan karara göre, yüzde 2 baraj sınırının üzerindeki sendikalara üye olan öğretmenlere ek aylık ödemeler yapılacak.

MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE 49.25 ZAM: SENDİKALI ÖĞRETMENLERE EK AVANTAJ

Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe giren yüzde 49.25'lik zam, memur maaşlarına büyük bir etki yarattı. Bu zam, Ağrı ilindeki sendikalı öğretmenler için de önemli bir avantajı beraberinde getirdi. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nde belirlenen karara göre, yüzde 2 baraj sınırının üzerindeki sendikalara üye öğretmenlere ek aylık ödemeler yapılacak.

SENDİKALARA ÜYE ÖĞRETMENLERE EK AYLIK DESTEK

Kamu Başdenetçiliği Sistemi (KBS) kapsamında yapılan düzenleme ile birlikte, sendikalara üye olan öğretmenlerin Ocak ayı itibarıyla maaşları da şekillendi. Yüzde 2 baraj sınırının üzerinde yer alan sendikalar arasında bulunan Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen üyeleri, her ay ek olarak 537.94 TL tutarında toplu sözleşme desteği alacaklar.

Bu düzenleme, Ağrı ilindeki öğretmenler arasında sendikal üyeliğin avantajlarını daha da belirgin kılıyor ve öğretmenlere ek maddi destek sağlıyor. Yapılan bu düzenleme, sendikalara üyelik konusundaki tercihleri etkileyebilirken, öğretmenlerin mali durumlarına olumlu bir katkı sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.