Ağrı'da Zorunlu Uygulama Tamamen Kalktı! Artık 2 Bin 568 Lira Ceza Olmayacak

Ağrı'da Zorunlu Uygulama Tamamen Kalktı! Artık 2 Bin 568 Lira Ceza Olmayacak
Ağrı ili ve çevresindeki araç sahiplerini ilgilendiren büyük bir karar alındı. Uzun süredir uygulanan zorunlu kış lastiği kullanımıyla ilgili cezai yaptırım tamamen kaldırıldı.

Bu değişiklikle birlikte, Nisan ayı itibarıyla araç sahipleri için yeni bir dönem başladı ve kış lastiklerini yaz lastikleriyle değiştirebilecekler.

Araç sahipleri için büyük bir öneme sahip olan zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yoğunluk yaşandı. Özellikle Ramazan ayı ve bayram sonrası dönemde lastikçilere olan talep arttı. Servis müdürü Ümit Sel, sürücülere yaz aylarında kış lastiği kullanmamaları gerektiğini hatırlatarak, 1 Nisan itibarıyla kış lastiği uygulamasının sona erdiğini söyledi.

Lastik alacak vatandaşları, lastiklerin etiketlerini kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulunan Ümit Sel, fiyatların yüksek olabileceği nedeniyle maliyet ve etiket karşılaştırması yapmalarını önerdi. Etiketlerin önemli olduğunu, yol tutuşunun, ses seviyesinin ve yakıt verimliliğinin dikkate alınmasının doğru seçim yapmalarına yardımcı olacağını belirtti.

Ümit Sel ayrıca, kış lastiğinin yaz aylarında kullanılmasının sağlıklı bir durum olmadığını vurguladı. Kış lastiklerinin sıcak havalarda tutunma özelliğini kaybettiğini, araçlara daha fazla yakıt harcadığını ve daha gürültülü olduğunu ifade etti. Yaz aylarında kış lastiği kullanılması sürüş keyfini ve konforu olumsuz etkilerken, lastiklerin aşınmasına da neden olabileceğini belirtti.

Bu yeni kararla birlikte Ağrı ili ve çevresindeki sürücüler, artık zorunlu kış lastiği kullanma yükümlülüğünden muaf olacaklar. Yaz aylarında uygun yaz lastiklerini kullanarak daha konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilecekler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.