Ağrı'da "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" uygulaması gerçekleştirildi

Ağrı'da "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" uygulaması gerçekleştirildi
Ağrı'da 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla uygulama yapıldı.

Kent genelinde ve ilçelerde gerçekleştirilen uygulamalarda, sürücülere trafik kuralları ve emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulunuldu.
İçişleri Bakanlığı tarafından "7-13 Mayıs Trafik Haftası" dolayısıyla 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü ilan edilen "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" kapsamında çeşitli programlar gerçekleştiriliyor.
Ağrı merkez Fevzi Çakmak Mahallesi Erzurum Caddesi'ndeki uygulamaya katılan Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Metin Günal, Ağrı Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Çankal, araç sürücülerine broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı.
Yürüttükleri çalışma ile açıklama yapan İbrahim Şenkon, "81 Vilayetimizde trafikten sorumlu polislerimizle, 'Yaya Güvenliğinde Beş Adım' sloganıyla İçişleri Bakanlığımızın kampanyasını tanıtmak için buradayız. Beş asım şundan oluşuyor, yayalarımızın mutlaka kaldırım kullanması gerekiyor kullanması gerekiyor. Gece karanlığına kaldıysalar özellikle üzerlerinde parlayıcı kıyafetleri, mutlaka el feneri, ışıklandırma kullanmaları gerekiyor. Trafik lambalarını kullanmaları için uyarıyoruz. Karşıdan karşıya geçerken yaya geçidini kullanmaları gerekiyor. Yaya geçidini kullanırken dikkat dağıtıcı telefon gibi şeylere değil de telefona odaklanmalı." dedi.

whatsapp-image-2022-05-07-at-13-05-27.jpegwhatsapp-image-2022-05-07-at-13-05-26.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir