Ağrı'da vaka sayısı kaç? Vali Elban açıkladı

Ağrı'da vaka sayısı kaç? Vali Elban açıkladı
Vali Süleymen Elban, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir ibadete kapalı olan Ulu Cami'nin yeniden ibadete açılmasıyla burada kıldığı Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada Ağrı’daki koronavirüs vaka sayısını açıkladı

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Elban, Ramazan Bayramı ile birlikte bazı yayın organları ve sosyal medya hesaplarından, kentteki koronavirüs vaka sayısının arttığı ve vaka sayısının 2 yüze ulaştığına ilişkin çıkan haberler üzerine sorulan soruya yanıt verdi.

'Ağrı'da vaka sayısı 30 civarında'

Elban, kentte endişe edilecek bir durumun olmadığını ve çıkan haberlerin asılsız olduğunu kaydetti. Son günlerde görülen vakaların ise yurt dışı bağlantılı bir vatandaştan kaynaklı olduğunu belirten Elban: "Aslında Ağrı vaka sayısı açısından Türkiye'de en iyi illerden birisi. Şu anda da çok ciddi bir sıkıntımız yok. Ancak biz bu günlerde vaka çıkmasını beklemiyorduk. Vaka sayısı neredeyse sıfır olmasını bekliyorduk. Bu doğrultuda da bayram günleri böyle bir duruma geleceğimizi düşünüyorduk. Ancak yurt dışı kaynaklı bir vatandaşımız kendisi hem taziye hem de ev ziyaretleri nedeni ile belli sayıda vatandaşımıza bulaştırması söz konusu. Ama kamuoyunda anlatıldığı gibi ya da sosyal medyada dolaşan haberlerde olduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Endişe verici bir düzeyde sıkıntı yok. Öncelikle bunu söyleyeyim. İlimize bağlı Doğubayazıt, Patnos, Diyadin, Taşlıçay, Hamur, Tutak ilçelerinde her hangi bir vaka yok. Bahsedilen vatandaşımız il merkezinde oturan bir vatandaşımız. Bu vatandaşımızın da Eleşkirt ilçemizin köyü ile irtibatı var. Dolayısıyla vakalarda bu vatandaşımızın aile çevresinde ve Eleşkirt'te irtibatlı olduğu köyde var. Şu anda da zaten Eleşkirt ilçemizde bağlantılı olan iki vakamız var. Bu köyler de karantina altında. Toplam vaka sayımız ise şu anda 30 civarında. Bu vakaların hepsi de ayakta tedavi ediliyor. Her hangi birinde kritik bir durum söz konusu değildir. Yani hastanede olsalar bile herhangi bir yoğun bakımlık durumları söz konusu değildir. Artık mevsim gereği de virüsün etkisi de kırılıyor. O yüzden endişelenecek bir durum yok. Muhtemelen önümüzdeki haftalar itibari ile rakamlar bizim bayramda beklediğimiz düzeye iner. Ancak öyle söylendiği gibi 2 yüz ya da 3 yüz gibi vaka sayısı yok. İyi tarafı da şu ki vakanın kaynağını biliyoruz. Bulaşan kişileri biliyoruz. Şu anda çıkan vakaların tamamı da bu kişinin etrafından çıkan vakalar. Bunlarda kontrol altında. Diğer başka bir vaka da beklemiyoruz" dedi.

aw028478_06.jpgaw028478_05.jpgaw028478_04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir