Ağrı’da Spor Lisesi Yetenek Sınavı Yapıldı

Ağrı’da Spor Lisesi Yetenek Sınavı Yapıldı
Ağrı Spor Lisesi’nde İl Milli Eğitim Mehmet Faruk Tekin’in katılımıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı için öğrencilere yetenek sınavı yapıldı.

Öğrenciler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okulun açık ve kapalı spor salonlarında kısa mesafe koşusu, salon parkuru, dikey ve sıçrama branşlarında sınava alındı.

Yetenek sınavına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, şu ana kadar 385 kişinin spor lisesine girmek için yetenek sınavına başvurduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yetenek sınavı sonucunda 90 öğrencinin spor lisesine alınacağını belirterek, “ Şu ana kadar 385 tane müracaat oldu Spor Lisesi Giriş Sınavına. Yaklaşık 90 tane öğrencimizi alacağız. Bunun 60 tanesi erkek, 30 tanesi kız olmak üzere 90 öğrencimizi alacağız bu sene. Bu sene ciddi bir katılım var. Tabi katılım sayısı arttıkça bu spor lisesine gelen öğrencilerimizin kalitesinin de artmasına neden oluyor. Bu yüzden bizim için önemli. Pandemi sürecinden dolayı öğrencilerimizi sosyal mesafe kuralına uygun şekilde dışardan alıyoruz. Ve şu ana kadar da sorumsuz olarak devam etti. İnşallah spor lisesini daha da arttırmak istiyoruz. Biliyorsunuz Ağrı spor anlamında özellikle son dönemlerde başarı grafiğini yükseltti. Ve biz buradaki öğrencilerimizin mutlaka bir sporla ilgilenmelerini istiyoruz. Bu anlamda da spor lisesinin önemsiyoruz. Spor altyapısı anlamında ciddi bir katkısı var spor lisesinin. Bunu daha da arttırmak istiyoruz. Spor tesisleri anlamında bir yetersizliğimiz var ama inşallah en kısa zamanda bu eksiklikleri gidereceğiz. Spor lisesinin daha iyi bir yere getirmeyi planlıyoruz. “ ifadelerine yer verdi.

“Çocukların kurduğu parkurda çok güzeldi”

Yetenek sınavına hazırlanmak için Tutak İlçesine bağlı Bintosun köyünde kendi imkanlarıyla parkur kuran öğrenci Abdulsamet Öztürk’ün sosyal medyada yayınlanan görüntülerini izlediğini ve çok beğendiğini söyleyen İl Milli Eğitim Mehmet Faruk Tekin, Öztürk’ü yetenek sınavı öncesi bir spor salonuna getirerek hazırlanması için imkan sağladı. Tekin, bölgedeki öğrencilerin sporu önemsediklerini vurgulayarak, “Sosyal medya üzerinden öğrencilerimizin bir parkur kurup spor lisesi seçme sınavına hazırlandığını görünce ben de paylaştım. Ve gerçekten çocukların kurduğu parkurda çok güzeldi. Spor lisesi gerçekten bu bölgede çok önemli. Çocuklarda çok önemsiyor. Bu anlamda da kendi parkurlarını kurup çalışmışlar. Bu da sporun Ağrı’da ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi.” şeklinde konuştu.

e0620612-e15d-411d-8f86-5b3f088d5042.jpg57c76853-16c3-4e85-b41f-e8f1526ed17a.jpg1882d472-9db1-4c1f-a8f7-4438d83df3a7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum