Ağrı'da Sınav Kaygısı Konferansları Düzenledi

Ağrı'da Sınav Kaygısı Konferansları Düzenledi
59.Kütüphane Haftası etkinlikleri Ağrı’nın tüm ilçelerinde devam ediyor. Hafta etkinlikleri kapsamında sınavlara hazırlık yapan öğrencilere sınav kaygısı başta olmak üzere çeşitli konularda söyleşiler düzenleniyor.

İl Halk Kütüphanesinde Eğitimci Yazar Prof. Dr. Murat Gökalp sınav stresi ve kaygı üzerine söyleşi gerçekleştirirken, Tutak ilçe halk kütüphanesinde araştırmacı yazar Kerem Engin ve Nurten Yüksek gündeme dair söyleşiler yaparak okuyucular ile buluştu. Söyleşi konuları arasında deprem sonrası dönemde yer aldı. Eleşkirt ilçesinde UMKE Görevlisi Cihat Gürsoy,  afet sonrası döneme ilişkin bilgilendirme yaparken Doğubayazıt İlçesinde Psikolojik Danışman Engin Arslan, sınav kaygısı , Vakıf Müdürü Hatice Jale Eryılmaz ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ise kadınların iş hayatları ve aile konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Tutak ilçesinde edebiyat öğretmeni Cengiz Kara eşliğinde Nurullah Genç'in hayatı ve şiirlerini ele alırken, Hamur ilçesinde öğretmenler Fırat Yıldırım, Tuncay Araç ve Hatice Türközü sınava hazırlık süreci konulu söyleşi gerçekleştirdi.  Patnos ilçesinde de depremzede misafirlere psikologlar Selma Taşdemir ve Elif Demir aracılığı ile psikososyal destek söyleşileri gerçekleştirildi.  
 
Yapılan etkinliklerde amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Eğitimci Yazar Murat Gökalp “ Kütüphaneler okuyan, yazan beyinlerin yer aldığı mekanlar. Bu mekanlara gelen gençlerimiz geleceklerini oluşturan sınavlara hazırlık yapmaya da çalışıyorlar. Onların üzerlerindeki sınav kaygısını en aza indirebilmek için bir söyleşi gerçekleştirdik. Bizleri bu şehrin yarınları olan gençlerimiz ile buluşturan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ve tüm kütüphane çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Etkin bir kütüphane için elimizden gelen desteği sunmaya her zaman hazırız”. dedi.

whatsapp-image-2023-03-31-at-11-09-37.jpegwhatsapp-image-2023-03-31-at-11-08-55-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.