Ağrı’da seçim olaylı başladı

31 Mart Mahalli İdareler seçimi Ağrı’da DEM Parti ile taşımalı olduğu iddia edilen asker ve polisler arasında ki olaylarla başladı.

31 Mart Mahalli İdareler seçimi Ağrı’da DEM Parti ile taşımalı olduğu iddia edilen asker ve polisler arasında ki olaylarla başladı.

Ağrı’da sabah 07:00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı. Ağrı merkez ve ilçelerinde sandığa katılım sabah saatlerinde orta seviyelerde olurken, Ağrı Şeref Saraçoğlu İlköğretim Okulu’nda olaylar çıktı. Sabah saatlerinde taşımalı olarak iddia edilen asker ve polisin sandığa gittiği sırada DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ve Ağrı Belediye Başkan Adayı Hazal Aras, oy kullanmaya gelen asker ve polislere tepki gösterdiler.

Ağrı’da irade gaspının yaşandığını belirten Milletvekili Sırrı Sakık, gelen asker ve polislere “Sizin burada ne işiniz var, bu memleketin hakkını gasp etmeyin, elinizi vicdanınıza koyun” ifadelerini kullandı.

asker1.jpg

Okul çıkışında gördüğü Ağrılı seçmenlere seslenen Sakık “Günlerdir feryat ediyoruz size Ağrı’ya binlerce insan getirdiler. Ağrılı seçmen yok. Günlerdir feryat ederek bu şehri kuşatmaya çalıştıklarını söyledik. Sandıklarda Ağrılı yok. Buna tepkinizi gösterin” dedi.

DEM Partili grup ile polis arasında sık, sık fiziksel itişmeler yaşandı. Yine AK Partililer ile DEM Partililer arasında ki sözlü sataşma büyümeden polisin araya girmesi ile yatıştı. Okul bahçesinde sıcak saatler yaşanırken, Milletvekili Sakık araya girerek durumu soğutmaya çalıştı.

Gruplar halinde oy kullanmaya gelen taşımalı askerlere okul bahçesinde tepkiler oluşması nedeniyle ek polis takviyesiyle güvenlik önlemlerini artırdı.

Kaynak:Erdal Uçar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum