Ağrı’da saldırıya uğrayan sağlık çalışanına destek

Ağrı’da saldırıya uğrayan sağlık çalışanına destek
Ağrı'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sağlıkçılar, sıra numarası yüzünden çıkan tartışma sonrası bir hasta yakını tarafından darp edilen sağlık personeli Ömer Söylemez'e destek olmak amacıyla açıklama yaptı

Haki-İş Konfederasyonu İl Başkanlığı ile Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şubesi üyeleri ve sağlık çalışanları, açtıkları "Sağlıkta şiddete hayır" pankartı ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Hakan Yıldırım, grup adına yaptığı aaçıklamada, sendika olarak başlattıkları hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğümüzün göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyoruz.’

Sağlık çalışanına yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yıldırım: “ Hepinizin yakından bildiği üzere geçtiğimiz hafta biz sağlık çalışanlarını derinden üzen bir olay yaşadık. Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde veri hazırlama personeli olarak görev yapan Sendikamız sağlık çalışanı arkadaşımız Ömer Söylemez, sıra numarası yüzünden çıkan tartışma sonrası bir hasta yakını tarafından darp edilerek, sağlıkta şiddet olayları arşivine kara leke olarak düşen görüntüler oluşturulmuştur. Randevusu olmadığı halde hastasını muayene ettirmek isteyen bir saldırgan hasta yakını, mesai arkadaşımızla tartışmış, daha sonra sinsice arkadan yaklaşarak elindeki cisim ile vurmaya başlamış ve arkadaşımız Ömer Söylemez’i kanlar içinde bırakmıştır. Güvenlik görevlileri ve diğer hasta yakınlarının müdahale etmesi ile saldırgan etkisiz hale getirilerek güvenlik güçlerine teslim edilmiştir.

 

Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği olayda üyemiz Ömer Söylemez darp raporu alarak saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Olay sırasında ve sonrasında Hastane yönetimimizin ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyoruz.

Sağlıkta şiddet haberleri her ne kadar toplum ve yetkililer tarafından kanıksanmış olsa da, meydana gelen her bir olay bizlerin hafızasında yer etmekte, acımıza acı katmakta, öfkemizi biraz daha kabartmaktadır.” Dedi.

 

‘Başlattığımız hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz’

Hukuki olarak yaşanan olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizen Yıldırım: “Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanlığı ve Yönetimi olarak; Öncelikle arkadaşımıza çok büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olayın güvenlik boyutu ile ilgili işlemler sürerken Sendika olarak da başlattığımız hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz ve bu vandallığa imza atanın en ağır şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz söylemekten, dile getirmekten yorulduk, ama şifa dağıtan biz sağlık emekçilerine yönelik şiddeti gerçekleştirenler bir türlü yorulmadı.

Mevzuatlarda daha ağır yaptırımlar olmadığı sürece de yorulmayacaklar.

Hukuk sistemi bu olayları adi vaka olarak tanımladığı sürece yine yorulmayacaklar. Bir kapıdan girip öbür kapıdan çıktıkları sürece daha çok cesaretlenecekler, daha çok kan dökecekler. Sendika olarak artık yeter diyoruz. Artık bu şiddeti uygulayanların hak edilen cezanın ötesinde, kamu sağlık hizmetlerine ulaşma konusundaki haklarının kısıtlanmaması durumunda yine durmayacaklarını biliyoruz. Caydırıcı unsur olarak sağlıkçıya şiddet uygulayan kişilerin kendilerinin, bazı kamu hizmetlerinden yoksunluk cezası almadıkları sürece daha çok cesaretleneceklerini de biliyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Adalet Bakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza sesleniyoruz. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili yaptırımı daha ağır cezalar istiyoruz. Biz pandemi ortamında bu kadar fedakarlıkla görevimizin başından bir an olsun ayrılmadan, izin kullanmadan, ailelerimizi görmeden yoğun mesailerle görev yaparken, inanın hak ettiğimiz muamelenin bu olmaması gerekiyor. Halkımızın ve toplumumuzun düzenli sağlık hizmeti alabilmesi için bizler bu uğraşları verirken bırakın özlük, mali, sosyal haklarımızın iyileştirilmesi talebimizi, can güvenliği talebimizle karşınızdayız. Bizler sağlık çalışanları olarak yaşatırken artık “yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-11-23-at-14-49-17-1.jpegwhatsapp-image-2021-11-23-at-14-49-17.jpegwhatsapp-image-2021-11-23-at-14-49-18-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.