Ağrı'da oy kullanma saat kaçta başlıyor

Ağrı'da oy kullanma saat kaçta başlıyor
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamada birçok güneşin doğuş ve batışını dikkate alarak oy kullanma saatlerinde değişikliğe gidildiğini duyurmuştu. Peki Ağrı'da vatandaşlar saat kaçta oy kullanacak. Detayları haberimizde.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların oyumu nerede kullanacağım, nerede oy kullanacağım, nerede oy kullanacağım 2019, nerede oy kullanacağım 2019 YSK, nerede oy kullanacam 2019, YSK seçmen sorgulama 2019, oyumu nerede kullanacağım 2019, YSK seçmen sorgulama tc ile 2019, YSK sandık görevlisi gibi sorularının cevabına yönelik çalışmalar yürüttü. YSK seçmen sorgulama sayfası üzerinden vatandaş oyunu nerede kullanacağına, hangi okulda, hangi salonda ve hangi sandık no da oyunu kullanacağını YSK'nın internet sitesi üzerinden seçmen sorgulama üzerinden seçmen bilgilerini öğrenebiliyor. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacağınız sandıklar belirlenmiştir. Oy kullanacağınız sandık bilgilerine; Nerede Oy Kullanacağım adresinden, Mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından, e-Devlet kapısından ulaşabilirsiniz.

 

Oy verme saatleri saat kaçta başlıyor, kaçta sona eriyor?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bazı illerde güneşin doğuş ve batış saatindeki farklılıkları dikkate alarak oy kullanma saatlerini değiştirmişti. YSK’nın resmi sayfasından da duyurduğu kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak

Oy pusulasında nasıl oy kullanacağım?

Buna göre, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde YSK tarafından basılan, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkteki zarflar kullanılacak. Birleşik oy pusulasında, daha önce çekilen kuraya göre sırayla siyasi partilerin adaylarının isimleri, parti adları ile partilerin amblemleri yer alıyor. Pusulanın sonunda bağımsız adayların isimleri bulunuyor.

Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulası "beyaz", büyükşehir olmayan illerde "turuncu", ilçe belediyesi için hazırlanan oy pusulası "mavi", belediye meclis üyeliği için kullanılacak oy pusulası ise "sarı" renkte olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.