Ağrı’da KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Ağrı’da KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Toplantısı Yapıldı
Ağrı’da ,27.06.2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın (2015-2018) Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında oluşturulan, Kamu -Üniversite- Sanayi

Açılış konuşması Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat İBİK tarafından yapılan toplantıda, 2019 yılı 1. ve 2. Döneminde yapılan faaliyetlerle ilgili İl KÜSİ Temsilcisi AİÇÜ Öğretim Üyesi Dr. Şekip Yazgan, sunum yaptı.

Toplantının devamında, Ağrı’da faaliyet gösteren sanayici, üretici ve imalatçı firmaların sorunları ve yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.Kamu, Üniversite ve Sanayiye işbirliği fırsatlarının sunulduğu, bilimsel ve teknolojik bir iş ağı olan; araştırmacılar, akademisyenler ve bilim adamlarının yaptığı çalışmaların yer aldığı, Dünyada ve Ülkemizde Bilim ve Teknoloji alanında yapılan çalışmalara erişme ve yatırımlar konusunda rehber olan KÜSİP portalinin girişimciler tarafından tanınması, kullanımının aktif olarak sağlanması, diğer paydaşlarla işbirliğinin kurulması ve güçlendirilmesi amacıyla tanıtım kampanyası yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Ayrıca Ağrı’da öne çıkan sektörler ve yapılması gereken yatırımlar konusunda çalışma yapılması ve çalışma sonucunda yatırım yapılacak alanlarla ilgili mevcut sanayici, üretici ve imalatçıların ziyaret edilerek yatırımlar ve devlet destekleri konularında bilgilendirme yapılması kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda İl Müdürü Murat İbik, KÜSİ konusunda yapılacak çalışmaların büyük bir özveri içerisinde koordinasyona dayalı olarak yapılması temennisini dile getirerek katılımcılara teşekkür etti. ks.jpgkusi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.