Ağrı'da kozmetik dükkânlarında Koronavirüs yoğunluğu

Ağrı'da kozmetik dükkânlarında Koronavirüs yoğunluğu
Yeni tip Koronavirüs pandemisi dolayısıyla salgından korunmak isteyen insanlar, berber ve kuaför salonları yerine kozmetik dükkânlarının yolunu tutuyor.

Ağrı’da insanlar yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle yoğunluğun olduğu toplumsal alanlardan uzak durmaya çalışarak kendilerini Koronavirüs pandemisine karşı korumaya çalışıyor. Bu sebeple de berber ve kuaför salonlarına gitmek yerine kozmetik dükkânlarından aldıkları malzemelerle kişisel bakımlarını evde kendi imkanlarıyla yapıyorlar.

Pandemiden dolayı insanların berber ve kuaför salonlarını tercih etmek yerine kozmetik dükkânlarının yolunu tuttuğunu belirten Kozmetikçi Murat Kutluay: “Koronavirüs çıktıktan sonra bütün berber ve kuaför salonlarında gerçek anlamda tek kullanımlık kişisel bakım ve kişisel düzen ön plana alındı. Her türlü denetimler zaten belediyeler olsun, zabıtalar olsun, emniyet birimleri tarafından yapılıyor. Berberler de bu noktada gerekli hassasiyeti göstererek temizlik kurallarına uydu. Ama buna rağmen kişisel bakım kişilere göre değişmeye başladı. Kimisi evde kendi kişisel bakımını yapmak zorunda kaldı. Hassas insanlar ise kişisel temizliklerini kozmetik dükkânlarından aldıkları malzemelerle kendi evlerinde kendi başlarına yapmaya başladılar.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan saç ve sakal makinelerine talebin diğer yıllara göre yüzde yüz arttığının altını çizen Kutluay, bu ve benzeri makinelerin yurt dışından gelmesinden dolayı müşterilerinin taleplerini karşılamakta ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

kozmetik-1.jpgkozmetik-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.