Ağrı'da karantinada kalan vatandaşlar yurt koşullarından şikayetçi

Ağrı'da karantinada kalan vatandaşlar yurt koşullarından şikayetçi
Ağrı'da Korona virüs test sonucu pozitif çıkan ve yurtlarda karantinada kalan vatandaşların yurt koşullarından şikayetçi oldukları verilen hizmeti yeterli bulmadıkları iddia ediliyor.

Korona virüs pandemisi sürecinde özellikle karantinayı evlerinde geçirmek istemeyen yada karantina kurallarına uymayanlar için Ağrı Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı bazı yurtlarda yer tahsis edilmişti. 
Salgının ilk dönemlerinde Almanya ve Kıbrıs’tan getirilen vatandaşları ağırlayan yurtlar bu vatandaşlar tarafından tam puan alırken, aynı başarıyı Ağrılılardan göremedi. 
Sağlık Bakanlığı tarafından salgının ilk başladığı günden bugüne kullanılan yurtlarda motivasyon kayıpları olduğu belirtilirken, çalışan personelin riske girmemek adına temizliği aksattığı iddia edildi. Kızılay tarafından getirilen yemekler vatandaşların tepkisine neden olurken, özellikle kahvaltıların sabah yerine akşamdan bırakılması tepkilere neden oluyor. Akşamdan bırakılan ekmek ve poğaçaların sabaha kadar bayatladığını belirten Derviş Ç. adlı vatandaş, 5 gündür yemek ve temizlik konularında sıkıntı yaşadıklarını belirtti. 
Ağrı Ahmed-i Hani yurdunda karantinada kalan Derviş Ç. çektiği videoda yurdun son halini ve kendilerine getirilen kahvaltıyı resim ve görüntülerle paylaştı. Karantinada çok zor günler geçirdiklerini belirten Derviş Ç. “Ben 5 gündür karantina sürecindeyim. Burada bazı sorunlar yaşıyoruz. Burada yaşadığımız sorunların başında kahvaltı ve yemek geliyor. Yemekler burada kalanlar tarafından beğenilmiyor. Kahvaltılık bu saatte (18:00) geliyor. 4 gündür aynı kahvaltılıklar geliyor. Bu saatte gelen bir poğaça ve ekmek zaten sabaha kadar bayatlıyor. Her gün aynı kahvaltıyı yapıyoruz. 4-5 gündür buradayım değişen tek şey çikolata oldu. Ama her gün aynı kahvaltı geliyor. Yiyemiyoruz, hasta olduğumuz için yiyemiyoruz. Sadece ben tek değil, diğer yataklarda yatan hastalar da yiyemiyor. Ben sadece bir adet su için personelle tartışmak zorunda kaldım. Çay yapabilmek için bin bir zorluk yaşıyoruz. Burada bayağı bir sıkıntı çekiyoruz. Benim bu videoyu çekmemin en büyük sebebi, ben 4 gün 5 gün sonra çıkarsam benden sonraki gelecek insanlar zor durumda kalmasınlar. Yemekleri de yemek değil, çayları da çay değil” ifadelerini kullandı.

yurt1.jpgyurt2.jpgyurt-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir