Ağrı’da kaçakçılık operasyonlarda 5 milyon TL’lik ürün ele geçirildi

Ağrı’da kaçakçılık operasyonlarda 5 milyon TL’lik ürün ele geçirildi
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, son 3 ayda kaçakçılığın önlenmesine yönelik başarılı operasyonlarda 5 milyon TL’lik kaçak ürün ele geçirildi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, son 3 ayda kaçakçılığın önlenmesine yönelik başarılı operasyonlarda 5 milyon TL’lik kaçak ürün ele geçirildi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve bağlı KOM birimlerince, kaçakçılık suçları, mali ve organize suçlar ile ulusal güvenliğe yönelik suçların deşifresi ve önlenmesi faaliyetleri kapsamında, 2023 yılı Mart-Mayıs ayları arasında yapılan çalışmalarda; Kaçakçılık suçları ile mücadelede, piyasa değeri yaklaşık 2.092.266TL olan 95.103 paket sigara, piyasa değeri yaklaşık 1.892.000 TL olan 172 adet cep telefonu, 347.771 adet çeşitli gümrük kaçağı emtia (Oyuncak – Saat – Parfüm – Gıda vb.), 149.880 adet makaron,110 kg kıyılmış tütün,6.993 litre kaçak akaryakıt, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 562 adet sikke, 1 adet Pompalı tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, 120 adet 9 mm fişek ve 102 adet av tüfeği fişeğiele geçirilmiştir. Yayınlanan güncel verilere göre; Ağrı KOM Şube Müdürlüğümüz, kaçakçılık suçlarına yönelik yürüttüğü çalışmalar neticesinde emtia yakalamalarında, 81 il arasında İstanbul’un ardından 2. sırada, gümrük kaçağı sigara yakalamalarında ilk 7, tarihi eser yakalamalarında ilk 12, cep telefonu yakalamalarında ilk 20 il içerisinde yer almıştır. Gümrük kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları doğrultusunda, el konulan suç unsurlarının yaklaşık 5 milyon TL değerinde olduğu anlaşılmıştır. Mali suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında, 8 şüpheli hakkında işlem yapılmış olup, ehliyet sınavlarında kopya kullanımını sağlayan suç unsuru materyallere (Kamera-Modem-Kulaklık vb.) el konulmuştur. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalarda; aralarında örgüt mahrem imamlarının da olduğu 13 şüpheli şahsa işlem yapılmış,örgüt mensubu 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yapılan operasyonlar neticesinde, KOM Şube Müdürlüğümüzün mücadelesi ile görevli olan suçlar kapsamında yapılan çalışmalarda;120 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 4 şüpheli tutuklanmıştır. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, bölgesinde ve dünyada gün geçtikçe potansiyel bir güç ve çekim merkezi haline gelen ülkemizin emniyeti için, var olan gücüyle çalışmalarını sürdürmekte, aynı zamanda ulusal güvenliği tehdit eden yapılarla da kararlılıkla mücadele etmektedir”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.