Ağrı'da Hayvancılığın Vazgeçilmezi Yaylalar

Ağrı'da Hayvancılığın Vazgeçilmezi Yaylalar
Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı’nın yaylaları ile meşhur olduğunu ve oldukça verimli yaylalar bulunduğunu söyledi.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı’nın yaylaları ile meşhur olduğunu ve oldukça verimli yaylalar bulunduğunu söyledi.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, il genelinde toplam 169 bin 550 hektar (%15,28) yayla alanı bulunduğu belirtti.

Ağrı’nın geniş yayla alanlarıyla doğal bir zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Başkan Yıldız “Yayla alanları, genellikle yüksek rakımlı bölgelerde bulunur ve hayvanların otlatılması için ideal ortamlar sunar. Yayla alanları, Ağrı'da hayvancılığın belkemiğini oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında hayvanlar yaylalara çıkarılır ve doğal otlaklarda beslenir. Bu sayede hayvanların sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve etkin bir şekilde üretim yapmaları sağlanır” dedi.

yay.jpeg

"Hayvan beslenmesinde önemli bir kaynak"

Yaylalarda bol miktarda doğal yem bitkisi bulunduğunu dile getiren Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız “Bu bitkiler, hayvanların beslenmesi için önemli bir kaynak oluşturuyor. Yayla alanlarında otlatılan hayvanlar, doğal yem kaynaklarından faydalanarak kaliteli et ve süt üretimine katkı sağlıyor.

yay1.jpeg

Yayla alanları sadece hayvancılık için değil, aynı zamanda turizm için de önemli bir potansiyele sahiptir. Yüksek rakımlı yaylalar, doğal güzellikleri ve temiz havasıyla turistlerin de ilgisini çekiyor. Bu da bölgeye ekonomik katkı anlamına geliyor. Yayla alanlarında yapılan hayvancılık faaliyetleri, ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor. Üretilen et ve süt ürünleri, pazarlarda ve diğer bölgelere satılarak ekonomik getiri elde edilir” diye konuştu.

yay2.jpeg

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.