Ağrı’da hasta ve yaşlılara "evde nüfus cüzdanı" hizmeti veriliyor

Ağrı’da hasta ve yaşlılara "evde nüfus cüzdanı" hizmeti veriliyor
İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Adreste Nüfus Hizmeti” projesi kapsamında evlerinden çıkamayan hasta, yaşlı ve engellileri ziyaret eden nüfus memurları, vatandaşların parmak izinden evrak imzalanmasına kadar tüm işlemlerini evde tamamlıyor

Ağrı'da da çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler için "gezici kayıt terminali" uygulaması kapsamında çalışma yapan görevliler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerekli önlemleri alarak, başta 75 yaş üstü yaşlılar olmak üzere evlerinden çıkamayan hasta ve engellilere büyük kolaylık sağlıyor.

Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların, bir yakınları aracılığı ile bulundukları yerin il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden her hangi birine dilekçe ile başvuruda bulunması yeterli oluyor.

‘Bu bizim genel müdürlüğümüzün yaptığı bir gönül projesidir’

Ağrı’da verilen hizmet hakkında konuşan Ağrı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Tolga Abalı yaptığı açıklamada: “ Genel Müdürlüğümüzün ‘Gönül Projesi’ olan adreste nüfus hizmetimizle, nüfus müdürlüklerimize gelemeyen hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerine bizzat biz giderek başvurularını alıp PTT’nin kargo hizmeti ile evlerine kadar kimliklerini ulaştırıyoruz. Bu konuda başta sayın valimiz ve ilçe kaymakamlıklarımızın bize desteği çok büyük. Bu hizmetle Ağrı merkez ve bağlı ilçelerindeki tüm 75 yaş üstü ve engelli olan vatandaşlarımızın işlemlerini evlerinde tamamlamayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık bir ay önce bu hizmetle ilgili Genel müdürlüğümüzden Ağrı için bize bir liste geldi. Biz bu listeyi muhtarlarımızla paylaştık. Öncelikle muhtarlarımızla birlikte sahada vatandaşlarımızı tespit ettik. Tespit sonucunda vatandaşlarımızın yakınlarına gerekli bilgiler verildi. Dediğimiz gibi bu bir gönül projesi olduğu için hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızda yakınları aracılığıyla bize başvuruda bulundukça bizim gezici kayıt terminali dediğimiz makinamız var. Bu makine ile biz mernis sistemi ile kişinin bilgilerini atıyoruz. Evine gidip evinde başvurusunu ve parmak izini alıyoruz. Daha sonra tekrar gezici kayıt terminali ile onları sisteme aktarıyoruz. Kimliklerin basımını sağlıyoruz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için randevu sistemimiz yok. Her hangi bir yeri aramalarına ya da online işlem yapmalarına gerek yok. Yakınları aracılığı ile bizlere başvuru yapmaları yeterlidir” dedi.

‘Aynı zamanda vatandaşlarımızın hayır duasını alıyoruz’

Merkez Fırat Mahallesi’nde hem yaşlı hem de engelli olan Refika Sivaz adlı vatandaşın kimlik kartı işlemleri için adresinde hizmet vermek için giden Ağrı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde görevli memur Burak Köçeli’de açıklamasında: “ İçişleri Bakanlığımızın belirlemiş olduğu ‘Adreste Nüfus Hizmeti’ projesi kapsamında, kimliğini kaybetmiş, eski kimlik yenileme ve diğer hizmetler için başvuruda bulunmuş 75 yaş üstü olan, engelli ve hasta vatandaşlarımıza dilekçeleriyle beraber, adresine gidiyoruz. TC kimlik kartı çıkarıyoruz. Tabi aksaklıklar mutlaka oluyor. Aksaklıkların olması muhtemeldir. Tabi yaptığımız işi memnuniyetle özelikle vatandaş odaklı yaptığımız için burada hem yaşlı teyze ve amcalarımıza kimlik kartı veriyoruz hem de onların hayır duasını alıyoruz. Bide bu açıdan bakmak lazım sadece kimlik kartı değil hayır duası da alıyoruz. Mesela bu gün geldiğimiz teyzemizin hem kimliği kayıptı, hem de adres kaydı yoktu. Teyzemizin hem kimlik kartı hem de adres kaydı başvurusunu aldık. Yeni kimlik kartını 7 gün içerisinde teslim alacaktır.” İfadelerini kullandı.

‘Devletimiz büyüklüğünü ve sosyal devlet olduğunu bir kez daha gösterdi’

Adreste Nüfus Hizmetinden yaşlı ve engelli olan annesi Refika Sivaz’ında faydalanması için başvuru yapan oğlu Bayram Ali Sivaz İse verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Çok basit ve hızlı bir şekilde müracaatımıza cevap verildi. Sosyal devlet olduklarını gösterdiler. Bazen devlet hizmet isteyenlerin ayağına da gider. Müracaatımızı yaptık. Hizmet verilecek kişinin ayağına kadar geldi devletimiz. Bu yönden çok teşekkür ediyoruz kendilerine. Özellikle nüfus müdürlüğümüze ve valimize bize yardım ettikleri için. Annem hem hasta, hem yaşlı, 87 yaşında. Hareket etmekte zorlanıyor. Aparatlar kullanıyor. Bizim gitmemiz mümkün değildi. Bunun için de devlet ayağımıza geldi. büyüklüğünü gösterdi. Bu yüzden hepsine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2021-04-12-at-17.01.55-(3).jpegwhatsapp-image-2021-04-12-at-17.01.55-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.