Ağrı'da gelin almaya giderken yerde bulduğu altınları, sahibine teslim etti

Ağrı'da gelin almaya giderken yerde bulduğu altınları, sahibine teslim etti
Ağrı’da bir vatandaş katıldığı yeğeninin düğününde, gelin almaya giderken yerde bulduğu yaklaşık 70 bin lira değerindeki ziynet eşyasını, araştırıp bulduğu sahibine teslim etti

Ağrı’da yeğeni Valilik Basın Danışmanı Hasan Çağrı Eraslan’ın düğün törenine katılan Cesim Karakurt adlı vatandaş, gelin almaya gittikleri sırada gelin evinin olduğu binanın önünde, yerde yaklaşık 70 bin lira değerinde ziynet eşyası buldu. Bulduğu ziynet eşyalarının sahibini bulabilmek için aramalara başlayan Karakurt, ziynet eşyalarının gelinin üst komşusu olan Murat Aslan’ın annesine ait olduğunu öğrendi. Uzun süre kaybettikleri ziynet eşyalarını arayan Murat Aslan’a haber veren Karakurt, ziynet eşyalarını düğün öncesi sağ salim sahibine teslim etti.  
‘Buluntu mal, bulan insana emanettir’
Yerde bulduğu ziynet eşyaların sahibini bulabilmek için dua ettiğini ve duasının kabul olduğu için mutlu olduğunu belirten Karakurt: “ Biz gelin almaya giderken bir şeye şahit oldum. Yerde bir emanet buldum. Bilezikler ve yüzük vardı. Orada da söyledim. Sahipleri varsa beni bulsunlar diye anons geçtim. Tabi ki emanettir. Buluntu mal bulan insana emanettir. Rabbim bana bunu gösterdi ve bu bana emanet oldu. Bende bunu sahibine verebilmek için içimden Allah’ım bana bu malın sahibini göster diye dua ettim. Duam kabul oldu. Sahipleri çıkıp geldiler ve sahiplerine teslim ettim insanlık adına. Tabi ki bize ait olmayan bir mal bizim değildir. Bu dünyada yaptığımız bütün her şeyin yarın huzuru ilahide bir hesabının olacağını bilip öyle bir hayat sürmemiz lazım.” Dedi.
‘Bu tür insanların olması bizleri gerçekten mutlu etti’
Annesinin ziynet eşyalarını sağ salim teslim alan Murat Aslan ise altınları down sendromlu kardeşinin evden bilmeden dışarı attığını ifade ederek, kendilerine altınları sağ salim ulaştıran Karakurt’a teşekkür etti.
Aslan: “Bizim komşumuzun kızının düğünü vardı. Annem bu esnada dışarıdan eve geliyor ve mutfak tezgâhının üzerine iki bilezik ve yüzüğünü bırakıyor. Bu esnada down sendromlu kardeşimiz annem banyoda iken bunları dışarı atıyor. Binanın kapıcısı görüyor ama altın olduğunu bilmiyor. Daha sonra gelini almaya gelen abimiz altınları buluyor. O esnada millete söylüyor sahiplerini bulursanız bana gelsinler diye. Tabi annem bize söyleyince bizde arıyorduk. Daha sonra kapıcı aracılığı ile bulan abimize ulaştık ve geldik sağ salim teslim aldık. Kendisinden Allah razı olsun. Yaklaşık 65-70 bin lira değerinde.  Bu tür insanların olması bizleri gerçekten mutlu etti.” İfadelerini kullandı.
‘Aile, toplumun temelidir’
Altınların sahibine teslim edilmesinin ardından devam eden düğünde Valilik Basın Danışmanı Hasan Çağrı Eraslan ile Aysel Çoban çiftinin nikâhını Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan kıydı. Çiftin nikâh şahitliklerini ise Ağrı Valisi Osman Varol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ve Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül yaptı.
Nikâh Merasiminin ardından çifte aile cüzdanlarını teslim eden Vali Varol, çifte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk nasihatini hatırlatarak aile müessesesine ilişkin şunları söyledi:
“Evlilik Müessesesinin önemini her zaman dile getiriyoruz. Aile toplumun temelidir. Hele bizim gibi geleneklerine bağlı toplumların temelidir. Ailede yaşatılan kültür, töre geleceğe aktarılabilir. Başka hiçbir yerden bu töreyi, kültürü yaşatabilmek için bu gücü bulamazsınız. Dolayısıyla aile kavramını yaşatmamız lazım. Bu genç çiftimize bir ömür mutluluklar diliyoruz. Konuşmamı bitirmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımızın nasihatini hatırlatmak istiyorum. Kendilerinden en az 3 tane yeğen bekliyoruz."

aw427534-02.jpgaw427534-04.jpgwhatsapp-image-2021-09-26-at-23-01-46.jpegaw427534-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.