Ağrı'da çocuklar Millet Bahçesi’nde namaz kıldı

Ağrı'da çocuklar Millet Bahçesi’nde namaz kıldı
Ağrı’da Peygamber Sevdalıları Vakfı bünyesinde faaliyet yürüten Kur’an Nesli Platformu, çocuklar için Millet Bahçesi’nde etkinlik düzenledi.

Pazar günü düzenlenen etkinlikte ikindi ezanın okunması ile birlikte saf tutan çocuklar, cemaatle namaz kıldı.
 "Hayat Namaz ile Güzeldir" sloganı ile düzenlenen etkinlikte konuşan  Kur'an Nesli Platformu adına Konuşan platform başkanı Şaban Gökhan: “ Bir Müslüman Rabbine yaklaşmak istiyor ise eğer bir Müslüman kötülükler ile arasına bir mesafe koymak istiyor ise namazını ikame etmelidir. Namazını kılmalı ve önem vermelidir. Eğer ahlaki olarak bir çöküntü yaşanıyor ise eğer bugün toplumun içerisinde emniyet ve güven kalmamış ise akrabalık hak hukuku kalmamış ise komşuluk hak hukuku kalmamış ise eğer fuhşiyat ve münkerat hat safhaya gelmiş ise bunun bir sebebi vardır kardeşler namazsızlıktır."
"Eğer namazlarınıza devam ederseniz okuldaki derslerinizden de başarılı olursunuz" Dedi. 
Konuşmasında anne babalara seslenen Gökhan, "Şu çocuklarımızın istikbalini düşünüyor isek, Allah'ın razı olacağı bir topluluk olmasını istiyor isek tüm anne ve babaların üzerindeki sorumluluk şudur ki; hakkı ile çocuklarımıza namaz kılmayı öğretmeliyiz, onların namazına önem vermeliyiz. Sevgili çocuklar, hepiniz yaz tatili boyunca camilere gittiniz, medreselere gittiniz, Kur'an-ı Kerim öğrendiniz, Rabbinizi tanıdınız, Elhamdulillah güzel şeyler öğrendiniz, namaz kılmayı öğrendiniz. Onun için namazlarınızı asla ve asla terk etmeyin, muhakkak namazlarınıza devam edin. Eğer namazlarınıza devam ederseniz okuldaki derslerinizden de başarılı olursunuz, hayatınızın her alanında başarılı olursunuz." şeklinde konuştu. 
Program yapılan dua ve ikramlar ile son buldu.

whatsapp-image-2022-09-12-at-14-24-56.jpegwhatsapp-image-2022-09-12-at-14-24-57.jpegwhatsapp-image-2022-09-12-at-14-24-56-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.