Ağrı'da beşiz kızlar okullu oldu

Ağrı'da beşiz kızlar okullu oldu
Ağrı’da 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı kapsamında okullarda başlayan Uyum Eğitimi Programı ile 6 yıl önce Bursa’da özel bir hastanede dünyaya gelen beşiz kız kardeşler aynı sınıfta okula başladı.

Kentte 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde Ağrı Merkez İbrahim Çeçen İlkokulu’nda program düzenlenirken, Ağrı Merkez Fırat Mahallesi'nde oturan oto elektrik ustası Fatih ve Hatice Yılmaz çiftinin beşiz kızları Tenzile, Rabia, Havva, Berfin ile Hiranur’un aynı sınıfta okula başlaması, ayrı bir heyecan yarattı.

Sabahın erken saatlerinde anne, baba ve ablaları Ecrin (9) ile birlikte okula gelen beşizler, arkadaşları, öğretmenleri ve velilerden büyük ilgi gördü.

Okulların açılmasının ilk gününde Ağrı Merkez İbrahim Çeçen İlkokulu’nda düzenlenen programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtarak beşizlerin ve velilerin heyecanına ortak oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Uyum Eğitimi Programı kapsamında Ağrı’da 25 bine yakın öğrencinin birinci sınıf ve anasınıflarına başladığını belirten Müdür Kökrek, aynı anda aynı sınıfta eğitim ve öğretime başlayan beşizlerinde kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

‘Bizlere renk kattılar’

Uyum Eğitimi Programı kapsamında okullarda öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik çeşitli aktivitelerin olacağını belirten Kökrek: “2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk günü İbrahim Çeçen İlkokulumuzdayız. Bu gün ayrıca burada beşiz öğrencilerimiz burada aynı sınıfta okula başlıyorlar. Bizde bu gün onları okullarında ve sınıflarında ziyaret etmek için geldik. Milli Eğitim Bakanlığımızın Çerçeve Uyum Programı var. Bu program kapsamında bu hafta Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ağrı’da da öğrencilerimiz eğitim ve öğrenim görecekler. Bu programda öğrenci, veli ve öğretmenlerimize yönelik rehberlik çalışması, okul iç ve dış mekanlarının tanıtılması ve etkinliklerin yapılması gibi aktiviteler yapılacak. Ağrı’da bu gün 25 bine yakın öğrencimiz bu gün birinci sınıf ve anasınıfları ile buluşmuş oldular. Ben bu vesile ile tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yolları açık olsun inşallah. Bu gün tabi beşiz öğrencilerimiz de okullarına başladılar. Bizlere renk kattılar. Bizde onları yerlerinde ziyaret ettik. Ailelerimiz çok mutlu ve huzurlu. Öğrencilerimiz yine aynı şekilde huzurlu ve mutlu. Bizlerde bunları gördük. Aynı şekilde huzurlu ve mutluyuz. Tabi ailelerimize rehberlik çalışmaları yapılıyor. Beşizlerimiz içinde bu çalışmalarımız olacak. İlave bir çalışma yapılması gerekiyorsa da bunları da yapacağız.” Dedi.

‘Ayrıca bir heyecanlıyım ve mutluyum.’

Öğretmen Emine Onat Berk de beşizlerin ilk öğretmeni olduğu için okulun ilk gününde ayrı bir heyecan yaşadığını ifade ederek:“ Beşizlerin öğretmeni olduğum için ayrıca bir heyecanlıyım ve mutluyum. Bir o kadar da şaşkınım. İnşallah güzel bir yıl geçiririz.” Şeklinde konuştu.

‘Çok şükür hepsi sağlıklı’

Okulun ilk gününde eşi Hatice ve büyük kızları Ecrin ile birlikte beşizlerini okula getiren baba Fatih Yılmaz ise şunları söyledi:

“Bugün kızlarımızın okuldaki ilk günleri. Çok heyecanlılar. Tabi bizlerde onlarla birlikte çok heyecanlıyız. Allah zihin açıklığı versin. İnşallah başarılı olurlar. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Çok sevinçliyiz. Sabah 06:00’da kalktık. Hepsini okula zor hazırladık. Tabi bu zor olacak ama gururluyuz ve mutluyuz. Çok şükür hepsi sağlıklı. Çok güzel bir duygu. Bütün öğrencilere başarılar diliyoruz.”

whatsapp-image-2022-09-05-at-12-36-05-1.jpegwhatsapp-image-2022-09-05-at-12-36-04.jpegwhatsapp-image-2022-09-05-at-12-36-02.jpegwhatsapp-image-2022-09-05-at-12-36-05.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.