Ağrı'da babalar,çocuklarıyla birlikte karne aldı

Ağrı'da babalar,çocuklarıyla birlikte karne aldı
Ağrı Merkez Küpkıran Mahallesi’nde 2. dönem boyunca çocukları ile birlikte okula giden babalar, karneler gününde karne aldı

Ağrı'nın merkez Aşağı Küpkıran İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler Gonca İrem ve Mustafa Aydın çifti ile Bodrum Yukarı Mazı İlkokulu Öğretmeni Deniz Özcan tarafından e-Twinning çerçevesinde ‘Babalar Can’dır Baba Can Destek Hep Vardır’ sloganıyla hazırlanan 'Baba Can Destek' projesi kapsamında okul, öğretmen, öğrenci, veli ve Doğu ile Batı arasındaki öğrenci ilişkisini geliştirmek amacıyla 3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan öğrencilerin babaları da eğitime alındı. 
2021-2022 eğitim öğretim sezonunun ikinci yarısından itibaren Ağrı merkez Aşağı Küpkıran Mahallesi'nde 40 baba, haftada bir gün belirlenen saatlerde derslere girmeye başladı. Zaman zaman öğrencilerle ders işleyen babalar, bazen Ağrı'nın kültürünü tanıtıp ders dinledi, bazen de çalıştıkları meslekler hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Kimi zamanda öğrencilere kentin yöresel yemeklerini tattıran babalar, dönem sonunda çocuklarıyla birlikte karne aldı.
Yıllar sonra oturdukları okul sıralarında dönemin son gününde çocukları ile birlikte oyun oynayıp, Ağrı Yöresi’ne özgü Ayran Aşı içen ve karne almanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen babalar, proje ile veli, öğrenci ve öğretmenler arasındaki iletişimin geliştiğini ve öğrencilerin derslerdeki başarısının arttığını belirttiler.
‘Bu projeyi, bütün Türkiye de hayata geçirmeyi hedefliyoruz’
Projeyi yürüten Mustafa Aydın yaptığı açıklamada projeyle eğitim ve öğretimi aile ortamına taşıyarak öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmayı amaçladıkları dile getirirken, Öğretmen Gonca İrem Aydın: “ Bu projede amacımız, ilk olarak başlangıçta babalarımızı sınıflara dahil edip onları daha çok eğitimin içine katmaktı. Onlarla birlikte çocuklarımızla etkinlikler yapmaktı. Bu doğrultuda iletişim kurduğumuz babalarımız belirlediğimiz tarihlerde sınıflarımıza geldiler. Böylece sınıfta öğrencilerimiz ve babalarımızla birlikte etkinlikler yaptık. Bu projede eğitim-öğretim sürecinde hep geri planda kalan babalarımızı ön plana çıkarmak istedik. Böylece bu proje çocuklar üzerinde en az dersler kadar etkili oldu. Öz güvenlerinin gelişmesinde, derslere olan motivasyonlarının artmasında, oldukça etkili oldu. Bu proje ile babalarımızla daha çok bütünleştik. Bu projemizi özellikle dezavantajlı bölgelerimizde, bütün kırsal kesimlerimizde görev yapan öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte bütün Türkiye de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte burada olamayan bazı babalarımızla görüntülü konuştuk. Bazılarını da sınıflara dahil ettik. Bu şekilde şu ana kadar en az 40 babamıza ulaştık. Ayrıca bu gün karne günü ve hafta sonu da ‘Babalar Günü’ sebebi ile de babalar gününü kutluyoruz.” Dedi.
‘çocuklarımızla her zaman iç içe olduk’
Öğretmenler tarafından uygulamaya konulan proje kapsamında okula gelip karne alma heyecanı yaşayan veliler, projenin öğrencilerin başarı ortalamalarına olumlu anlamda yansıdığını gözlemlediklerini anlatırken, 3. sınıfa giden oğlu Abdullah ile birlikte karnesini alan baba Özhan Demir: “ Bizlerde bizim babalarımızda bu okulda okudu. Bizler daha önce böyle bir etkinliğe şahit olmadık. Dönem boyunca hep bekledik ki İrem Hoca bizi arasın. Okuldaki bütün etkinlikleri merak ettik. Okula gelmek için sabırsızlandık. Öğretmenlerimiz yeri geldi bizi yemeğe çağırdı, yeri geldi bize ders anlattı, yeri gelince de bizlere sınıfı ve tahtayı bırakarak ders anlattırdı. Bu süreçte hem öğrenip hem de çocuklarımıza ilimize ve kültürümüze dair bir şeyler anlatma fırsatı yakaladık. Bilhassa çocuklarımızla her zaman iç içe olduk. Bu gün bizlere de karne verdiler ve yıllar sonra karne almanın heyecanını yaşadık. Gerçekten çok güzel bir uygulama oldu. Öğrencilerimiz üzerinde çok büyük etkileri oldu. Öğrencilerimizin başarısı gözle görülür derece de arttı.” İfadelerini kullandı.
Bir başka baba Sevkan Demir ise “ Yeri geldi öğrenci olduk, yeri geldi öğretmen olduk. Bu uygulama ile öğrencilerimizin daha etkili bir eğitim aldıklarını düşünüyoruz. Bizlerde karne aldık. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 
‘Sanki babam küçülmüş de benimle aynı sınıfa gelmiş gibi oluyor’
Babası Sevkan  ile birlikte olunca kendisini oldukça mutlu hissettiğini anlatan 3. sınıf öğrencisi Ebrar Demir de şunları söyledi:
“Babamla aynı sınıfta olmak çok garip bir his. Sanki babam küçülmüş de benimle aynı sınıfa gelmiş gibi oluyor. Çok mutlu oluyorum. Bu süreçte babam bana çok destek oldu. Bilmediğim soruları kendisine sordum. Çözmemde bana yardımcı oldu. Babamda benim öğretmenim gibi oldu. Babam yanımda olduğunda çok mutlu oluyorum. İkimizin de karneleri çok iyi. Mutlu bir şekilde evimize gideceğiz”.

whatsapp-image-2022-06-17-at-10-43-38-1.jpegwhatsapp-image-2022-06-17-at-10-43-34.jpegwhatsapp-image-2022-06-17-at-10-43-33.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.