Ağrı'da Aras EDAŞ personelinin intihar girişimi güçlükle önlendi

Ağrı'da Aras EDAŞ personelinin intihar girişimi güçlükle önlendi
Aras EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğünde Arıza görevlisi N.K., zorlu şartlarda ve düşük ücretle çalıştığı iddia edilen işinden haklarını alarak ayrılamayınca intihar girişiminde bulundu. N.K.’nın intihar girişimi güçlükle önlendi.

Edinilen bilgilere göre Aras EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğünde N. K. isimli arıza servisi personeli zorlu şartlarda ve düşük ücretle çalıştığı işinden ayrılıp, şartları ve ücretinin daha iyi olduğu Taşlıçay’da yeni açılacak rüzgar enerji santraline iş başvurusunda bulundu. Firma ile ön görüşmesi olumlu geçen N.K. bağlı bulunduğu Aras elektrikten haklarını da alarak ayrılmak istedi.

İstifa talebi İl Koordinatörü Halil İbrahim Gök tarafından olumsuz karşılanan N.K. bunun üzerine personel haklarını aramak için avukat aracılığı ile şirkete ihtar çekti. Daha sonra Rüzgar Enerji Santralinden iş noktasında olumsuz cevap alan N.K. kendi birim amiri A. A.'ya işe geri dönmek istediğini iletti. A. A. ise talebi iletmek üzere İl Koordinatörü ile konuştuğunu ve İl Koordinatörünün N.K.’nın işe dönüş isteğini kabul etmediğini söyledi. Bunun üzerine sinir krizi geçiren N.K. il koordinatörlük binası çatısında intihara kalkıştı.

Şube müdürleri ve personellerin iknaları sonuçsuz kalınca bir toplantı dolayısıyla kentte bulunan Aras EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı O. H. personeli ikna etmek için çatıya çıktı. Yoğun çabalar ve verilen sözler sonrası polis eşliğinde aşağı inen N.K. ambulans ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Olayın yaşandığı sıralarda iddiaya göre, İl Koordinatörü Halil ibrahim Gök'ün "Bırakın ne yapıyorsa yapsın" dediği ve bu sözlerin personel tarafından tepki gördüğü ifade edildi.

İsmini vermek istemeyen bir Aras EDAŞ çalışanı olayla ilgili; "Bu olay daha kötü bir çok olayın başlangıcı olacak. Şirket şu anda zor şartlarda personeli asgari ücretle çalıştırmakta. Personel bunalıma girmiş durumdadır. Ağrı'da Müdür ve iş birlikçileri istedikleri gibi işlerini yürütürken personele sürekli işten çıkarılma mobingi yapmaktadırlar." dedi.


whatsapp-image-2023-03-09-at-12-48-45.jpegwhatsapp-image-2023-03-09-at-12-48-46.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.