Ağrı’da Ağrı Dağı Tenis Turnuvası başladı

Ağrı’da Ağrı Dağı Tenis Turnuvası başladı
Türkiye’nin çatısı olarak nitelendirilen Ağrı Dağı’nın tanıtılması ve tenis sporunun yaygınlaştırılması amacıyla Ağrı Valiliği öncülüğünde düzenlenen Ağrı Dağı Tenis Turnuvası başladı

Türkiye’nin çatısı olarak nitelendirilen Ağrı Dağı’nın tanıtılması ve tenis sporunun yaygınlaştırılması amacıyla Ağrı Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı Belediyesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, SERKA ve Türkiye Tenis Federasyonunun katkılarıyla düzenlenen Ağrı Dağı Tenis Turnuvası başladı.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tenis kortlarında gerçekleşen açılış programına Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Tenis Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, Milli Tenisçi Melis Sezer, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program “Ağrı Dağı Tenis Turnuvası Tanıtım Filmi” gösterimi ile sürdü.
‘Spor insanların birleşmesine, bir araya gelmesine vesile olan en güzel kavramlardan bir tanesidir’
Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, son zamanlarda ülkede spora yapılan yatırımlara dikkat çekerek: “Spor insanların birleşmesine, bir araya gelmesine vesile olan en güzel kavramlardan bir tanesidir. Öyle ki farklı ülkelerin, farklı kıtaların ve coğrafyaların insanlarını aynı dili söylemeye davet edip aynı ortamda buluşturabilen mucizevi bir kavramdır. Özellikle son yıllarda yapılan büyük yatırımlara, gençlerimize gösterilen güvenle her türlü spor dalında ve sporun çeşitli alanlarında çok ciddi atılımlar içerisindeyiz. Biz görüyoruz ki Anadolu’nun gençleri gerçekten inanılmaz kabiliyetli. Gençlerimiz, fırsat verildiğinde akranlarıyla her alanda, teknik ve akademik alanda olduğu gibi spor alanında da çok rahat bir şekilde mücadele edebileceğini her platformda göstermiştir. Bizler bu tarz turnuvalara, faaliyetlere ev sahipliği yaparak hem Ağrı’mızı ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizin görmesini istiyoruz hem de gençlerimizin akranları ile bir araya gelerek karşılıklı kaynaşmaları ve motivasyonla başarıya açılan yolda ilerlemelerini arzu ediyoruz. Çocuklarımıza dünyanın her yerindeki akranları ile mücadele edebilmelerine olanak tanıyan Sayın Cumhurbaşkanımıza, turnuva yapmak noktasındaki fikrimizi ilk günden beri destekleyen ve tesisleşme konusunda ilimizde ciddi yatırımlara imza atan Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü ise tenis sporu için büyük gayret ortaya koyan sporcularımıza, çok kıymetli misafirlerimiz ve gençlerimize ediyor, keyifli bir turnuva geçirmeniz temennisiyle başarılar diliyorum. Dünyadaki en popüler sporlardan biri olan tenisi Türkiye’nin ve dünyanın en önemli değerlerinden biri olan Ağrı Dağı ile birleştirdiğimiz bu turnuvanın ilerleyen yıllarda da sürmesi temennisiyle herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
‘Anadolu’dan dünyanın merkezine bir yol çizdik’
Tenis Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş ise konuşmasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması politikasına uygun bir şekilde tenisin tabana yayılması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek: “Spor Bakanlığımızın sporu tabana yayma politikasına uygun tenisin tabana yayılması olmazsa olmazımızdır. Bu anlamda yıllar önce düşündüğümüzde kadim şehrimiz Ağrı’dan başlayarak güneşin doğduğu yerden tenisin Anadolu’ya doğmasını istedik. Biz bunu yaparken hiçbir zaman yalnız olamazdık. Birlikte olabilirsek yaparsak hedeflerimize ulaşabiliriz. Onun için Ağrı’dan başlayan bu güzellik Anadolu’nun bütün şehirlerine yayılırken aslında Anadolu’dan dünyanın en iyi turnuvalarına Türkiye’den sporcular gitti. Yani Anadolu’dan dünyanın merkezine bir yol çizdik. Bu yol artık her noktasına ulaşılabilir istasyonlarla 81 ilimizde birer istasyon olarak dünyanın merkezine ulaşabilir ve bizi başarı ile temsil edebilirler.” İfadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile tenis oynayan Vali Osman Varol tarafından tenis maçına start verilmesi ile 3 gün sürecek olan turnuva başladı.

whatsapp-image-2021-09-23-at-17-59-26-2.jpegwhatsapp-image-2021-09-23-at-17-59-26-2.jpegwhatsapp-image-2021-09-23-at-17-59-27.jpegwhatsapp-image-2021-09-23-at-17-59-26-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir