Ağrı'da afet eğitimi alan öğretmenler, doğal afetlerde hayat kurtaracak

Ağrı'da afet eğitimi alan öğretmenler, doğal afetlerde hayat kurtaracak
Ağrı’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan AKUB'da görevli 55 gönüllü öğretmene teorik eğitimin yanı sıra enkazda arama kurtarma ve 5 katlı bir binadan iple iniş eğitimi verildi

Ağrı (DSİ) Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğü bahçesinde 5 katlı atıl durumdaki binadan iple iniş yapan ve enkazda arama kurtarma eğitimi alan öğretmenler ayrıca kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddeler ile arama kurtarma malzemeleri hakkında AFAD Ağrı İl Müdürlüğü personelinden bilgi aldı.
Öğretmenlerle birlikte verilen eğitimlere katılan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin yaptığı açıklamada, 2019 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Arama Kurtarma Birliğinin kurulduğunu söyledi.
‘Arkadaşlarımızın tamamı alanda görev yapabilecek duruma gelecen birer AFAD gönüllüsü olacaklar’
Ağrı’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gönüllü öğretmenlerden oluşturdukları AKUB ekibinin ise 2019 yılından itibaren eğitimlerine devam ettiğini belirten Tekin: “2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulan AKUB ekimiz, 2019 yılından bu yana aslında eğitimlerine devam ediyor. Şu anda 55 arkadaşlarımıza yönelik bu eğitimler devam ediyor. Bu gün 35 arkadaşımızla birlikte alana geldik. Bizde buraya arkadaşlarımızın eğitimine katılmak için geldik. Açıkçası bizler için mutluluk kaynağı oldu. Özellikle biliyorsunuz ülkemiz deprem bölgesinde ve doğa olaylarının olduğu bir bölge. Dolayısıyla her zaman hazır olmamız gerekiyor. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendi bünyemizde tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz gönüllü ekibimiz var. Bu kapsamada sağ olsunlar Ağrı AFAD Müdürlüğümüz bize her türlü desteği veriyor. Eğitimlere de inşallah bu hafta içerisinde tamamlanacak ve arkadaşlarımızın tamamı alanda görev yapabilecek duruma gelecek birer AFAD gönüllüsü olacaklar. Buda bizim için gurur verici. Onun için arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.” Dedi.
‘Oldukça faydalı eğitimler oldu’
Gönüllü AFAD üyesi olabilmek için afet eğitimi alarak 5 katlı binanın 3. katında iple iniş gerçekleştiren öğretmenlerden Emine Yağdı da Okul Öncesi öğretmeni olduğunu belirterek: “Daha önceki eğitimlerde de inmiştim. Yükseklik korkum olmadığı için zorlanmadan inişi tamamladım. Burada ilk yardım ve olası afet zamanlarında neler yapmamız gerektiği ile ilgili eğitimler alıyoruz. Oldukça faydalı eğitimler oldu. Arama kurtarma eğitimi aldık.” İfadelerini kullandı.

img-5001.JPGimg-5254.JPGimg-4993.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.