Ağrı'da 255 Milyon TL'lik Mazot ve Kimyevi Gübre Desteği

Ağrı'da 255 Milyon TL'lik Mazot ve Kimyevi Gübre Desteği
Ağrı'da tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamında 25 bin 798 üreticiye toplamda 255.570.085 TL tutarında mazot-kimyevi gübre desteği sağlandığı belirtildi.

Ağrı'da tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamında 25 bin 798 üreticiye toplamda 255 milyon 570 bin 085 TL tutarında mazot-kimyevi gübre desteği sağlandığı belirtildi.

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, 2022 yılında tarımsal üretimi desteklemek amacıyla yapılan mazot-kimyevi gübre desteği rekor düzeyde gerçekleşti. Toplamda 25.798 üreticiye sağlanan bu destekleme, il genelinde tarım sektörünün güçlenmesine ve çiftçilerin daha rekabetçi olmalarına yardımcı oldu.

tar1.png

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan çiftçiler, sağlanan mazot-kimyevi gübre desteğinin tarımsal faaliyetleri sürdürülebilir bir şekilde yürütmelerine olanak tanıdığını söylediler. Çiftçiler, “Mazot desteği, tarım makinelerinin işletilmesi ve tarlaların sürülmesi gibi işlemlerde kullanılarak üretim süreçlerinin daha verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlıyor.

tar3.jpeg

Kimyevi gübre desteği ise tarımsal ürünlerin verimliliğini artırarak kaliteli ve yüksek verimli ürünler elde edilmesine destek oluyor. Ağrı'da sağlanan tarımsal desteklemeler, ekonomik olarak güçlü bir tarım sektörünün oluşturulmasına katkı sağlıyor. Çiftçilerin maliyetlerinin azaltılması ve üretimlerinin desteklenmesi, tarım sektörünün büyümesine ve kalkınmasına önemli bir ivme kazandırıyor. Bu desteklemeler aynı zamanda tarımsal gelirin artmasına ve biz çiftçilerin refah düzeyinin yükselmesine de katkı sağlıyor” diye konuştular.

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.