Ağrı’da 136 Afgan düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi

Ağrı’da 136 Afgan düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi
Ağrı’da yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan göçmenlerin sınır dışı edilmesi çalışmaları kapsamında 136 Afgan göçmen ülkelerine gönderildi.

Ağrı’da yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan göçmenlerin sınır dışı edilmesi çalışmaları kapsamında 136 Afgan göçmen ülkelerine gönderildi. 

Ağrı İl Göç Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen charter seferiyle 136 Afganistan uyruklu göçmen, jandarma eşliğinde Ağrı İl göç İdaresi Geri Gönderme Merkezinden minibüslere bindirilerek, Ahmed-i Hani Havalimanına getirildi. 

Havalimanında yapılan sınır dışı işlemlerinin ardından Ariana Afgan Havayollarına ait uçağa alınan göçmenler, ülkelerine gönderildi.

Kentte göçmenlerin sınır dışı edilmesi çalışmalarının bu hafta içerisinde devam edeceği belirtilirken, sınır dışı edilen 136 Afgan göçmen ile birlikte yılbaşından bu yana sınır dışı edilen Afgan düzensiz göçmen sayısı bin 920’ye ulaştı.

Öte yandan gerçekleştirilen sınır dışı işlemleri hakkında Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada: “ Düzensiz göçle mücadele kapsamında sınır dışı operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Ağrı’dan 136 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ülkelerine gönderilmiştir. Böylece yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 38.279’a ulaşmıştır.

Sınır Dışı İşlemleri Aralıksız Sürüyor 

Düzensiz göçle mücadeleye yönelik sınırlarımızda alınan en üst düzey tedbirlerin yanı sıra yanı sıra Türkiye’ye yasa dışı yollarla girenlerin yakalanmasına yönelik kolluk birimlerinin denetimleri tüm hızıyla sürmektedir. Yakalanan düzensiz göçmenler ise charter seferleri ve tarifeli uçuşlarla sınır dışı edilmektedir. 

Etkili ve hızlı işleyen sınır dışı mekanizması sayesinde Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir başarıyla geri göndermeler gerçekleştirilmektedir.

12.623 Afgan Ülkesine Gönderildi

Yılbaşından bu yana Afganistan’a 26’ncı charter (özel uçak) seferi Ağrı’dan gerçekleştirilmiştir. Ağrı İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezinde idari gözetim altında tutulan Afganistan uyruklu 136 düzensiz göçmen, Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanına getirilerek, kolluk birimlerinin gözetiminde güvenlik noktasından geçirilmesinin ardından Afganistan Hava Yolları'na ait uçakla ülkelerine gönderilmiştir. Böylece bu yıl Afganistan’a düzenlenen 26 charter seferi ile 4.278 ve tarifeli uçuşlarla 8.345 olmak üzere toplam 12.623 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlanmıştır.

2023’te 38.279 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

Yılbaşından itibaren tüm uyruklarla birlikte sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı da 38.279’a ulaşmıştır. 

2023 yılında sadece Ağrı ilinden toplamda 1920 düzensiz göçmen ülkelerine sınır dışı edilmiştir.

Düzensiz göçmenlerin ve organizatörlerin tespit ve deşifresine yönelik yoğunlaştırılan çalışmalar sayesinde yakalanan düzensiz göçmen sayısı ise 41.086 olarak kayıtlara geçmiştir. Böylece sınır dışı başarı oranı %93 olarak gerçekleşmiştir. 

Öte yandan, 2022 yılında 235'i Afganistan'a, 2'si Pakistan'a olmak üzere 237 charter seferinin yanı sıra tarifeli uçuşlarla birlikte toplam 124 bin 441 düzensiz göçmenin sınır dışı edilmişti.” İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.