Ağrı’da 104 işçi alımı için başvuru süresi 24 saat bile değil

Ağrı’da 104 işçi alımı için başvuru süresi 24 saat bile değil
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi öncesi Ağrı ve Doğubayazıt Belediyeleri toplamda 104 işçi için ilan yayınladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi öncesi Ağrı ve Doğubayazıt Belediyeleri toplamda 104 işçi için ilan yayınladı.

Seçime sayılı günler kala Ağrı ve Doğubayazıt Belediyeleri’nde yaşanan işçi alımları vatandaşları şaşırtırken, belediyelere gidenler aldıkları cevaplarla daha çok şaşırıyorlar.

Ağrı Belediyesi 8 Ocak’ta başlayan müracaatlarla 57 işçi alacağını duyururken, bu işçilerden 40’ının düz işçi vasfında olacağı açıklanmıştı. Karaköse Haber’in duyurduğu haber sonrası Ağrı Belediyesi’ne giderek müracaat etmeye çalışan vatandaşlar burada aldıkları cevapla adeta şok oldular. İşçi alımı için Ağrı Belediyesi’ne giden M.Ö. adlı vatandaş, haberi göstererek başvuru yapmak istedi. Haberi yalanlayarak böyle bir alımın olmadığını söyleyen belediye yetkilileri, daha sonra sitemiz tarafından gönderilen resmi evrakları görünce bu defa işçilerin önceden alındığını bu alım ilanının formalite bir şekilde yapılacağını söylediler. Bunu duyunca oldukça şaşırdığını belirten M.Ö adlı vatandaş “İlanda ki bütün şartlarım tutuyordu. Başvuru evraklarımı hazırlayarak Ağrı Belediyesi’ne gittim. Yaptığım görüşmelerde adeta şok oldum. İlana çıkılmadan önce işçilerin alındığı bu nedenle prosedür gereği ilana çıkıldığı tarafıma söylendi. Bende bunun yasal olmadığını belirterek hakkımı savunacağımı belirttim” dedi.

Ağrı Belediyesi’nin 57 işçi alım haberinin ardından bir diğer işçi alım haberi ise Doğubayazıt Belediyesi’nden geldi. Doğubayazıt Belediyesi, yayınladığı yeni ilanla 47 kişi alacağını duyurdu.

Doğubayazıt Belediyesi Personel Limited Şirketi, 11 geçici vasıfsız beden işçisi ve 36 daimi vasıfsız beden işçisi alım ilanı yayınladı.

Başvurular 9 Ocak tarihinde alınmaya başlanacağı ve 10 Ocak’ta mülakat yapılacağı açıklandı.

Başvuru ve Mülakat arasındaki sürenin 24 saat olması tepkilere neden olurken, bu alımların da Ağrı Belediyesi gibi olacağı konuşuluyor.

279f6161-d167-462e-954c-92453c8224a6.jpg

7426daa8-7f9f-494b-a778-65b609034a90.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.