Ağrı Üretiyor

Ağrı Üretiyor
Ağrı’da domatesten salatalığa, kavun ve karpuzdan fasulyeye ve soğana kadar birçok ürünün üretilmesi, kentin ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Ağrı’da domatesten salatalığa, kavun ve karpuzdan fasulyeye ve soğana kadar birçok ürünün üretilmesi, kentin ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğünün 2022 yılına ilişkin faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, kentte birçok tarım ürününde önemli miktarlarda üretimin yapıldığı belirtildi. Ağrı'da domates, salatalık, kavun, karpuz, fasulye, kabak, lahana, soğan gibi birçok tarım ürününde artan bir üretim trendi gözlemlendi. Domates, 447 dekar alanda yetiştirilerek 1.983 ton üretim sağlandı. Salatalık ise 718 dekar alanda 1.159 ton olarak üretildi. Kavun ve karpuz da yüksek miktarlarda üretim gerçekleştirildi. Özellikle lahana ve elma gibi ürünlerde de önemli artışlar kaydedildi.

Tarımın Çeşitliliği Göz Kamaştırıyor
Ağrı'da tarımın çeşitliliğinin önemli olduğunu belirten vatandaşlar, “Faaliyet raporuna göre salatalık, kavun, karpuz gibi seracılık ürünlerinin yanı sıra fasulye, kabak, lahana gibi tarla ürünlerinde de yoğun üretim gerçekleştirilmiş. Bu çeşitlilik, bölgenin tarımsal potansiyelini ve üretim kapasitesini ortaya koyuyor” dediler.

ger.jpg

Meyve Üretiminde Öne Çıkanlar: Elma, Armut ve Kayısı
Ağrı'da meyve üretiminde de önemli miktarlarda ürün elde edildiğini söyleyen vatandaşlar, “Elma 1.288 dekar alanda 708 ton olarak üretilirken, armut 258 dekar alanda 139 ton olarak kaydedildi. Kayısı üretimi ise 292 dekar alanda 76 ton olarak gerçekleşti. Bu sonuçlar, bölgenin meyve yetiştiriciliği konusundaki potansiyelini de ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Tarımsal Üretimde İyiye Gidiş Devam Ediyor
Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 2022 faaliyet raporu, kentte tarımsal üretimin artış trendinin devam ettiğini gösteriyor. Tarım sektöründe yapılan çalışmalar ve desteklerin meyvesini verdiği bu raporla bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Kaynak:ÇETİN BAYDAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum