Ağrı Müftüsü Topçu: “Camileri boş bırakmayalım”

Ağrı Müftüsü Topçu: “Camileri boş bırakmayalım”
Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu 1-7 ekim "Din Görevlileri Haftası" nedeni ile yaptığı açıklamamada hafta boyunca "Camii", "Din Görevlisi" ve "Vefa" konularının ele alınacağını söyledi.

Ağrı il Müftüsü Tandoğan Topçu 1-7 ekim "Camiler ve Din Görevlileri" haftası dolayısıyla, din görevlisi ve dine hizmet eden herkesin haftasını kutladı.

Topçu salgından dolayı camilerin cemaatsiz kaldığına dikkat çekerken, "Her yıl olduğu gibi, bu yıl da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" boyunca "Camii", "Din Görevlisi" ve "Vefa" konularını inşallah ele alacağız. Tabi ki bu konu nereden bakarsak bakalım farklı bir öneme sahiptir. Vefalı insana aynı zamanda vefakar da denir. Kadir kıymet bilmek demektir. Tabi ki her şeyden önce insan kendisine bu bedeni veren, zekayı veren, konuşma kabiliyeti veren, el, ayak, göz, kulak her uzvu kendisine bahşeden ve kendisini yoktan var eden Allah’a karşı vefakar olmalı. Allah’ın kadir kıymetini bilip, onun emir ve yasakları doğrultusunda yaşamaya gayret etmeli. Ardından efendimiz hazreti Muhammet Mustafa salla ahu aleyhi vesselem’e olan vefayı hiç unutmamak, ona karşı vefakarlık da onun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir. Salgından dolayı camilerin cemaatsiz kaldığını belirten Topçu, "Tabi ki haftanın önemi açısından da, camilerimizin cemaatsiz bırakılmaması, camilerimize karşı vefa örneği olacaktır. Tabi son zamanlarda salgın nedeni ile de camilerimiz cemaatsiz kaldı. Belki bu konu da dikkate alınarak vefa konulu bir tema belirlenmiş." ifadelerini, kullandı.

whatsapp-image-2021-10-01-at-18-01-01-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.