Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP’yi eleştirdi?

Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP’yi eleştirdi?
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, ittifak ortağı CHP'yi neden eleştirdi? CHP ve DEM arasında yeni tartışma nedir? İşte detaylar…

31 Mart Yerel Seçimleri'nde iş birliği yaparak seçim stratejisi yürüten CHP-DEM ittifakında çatırdamalar yaşanıyor. CHP'nin ittifak ortağı olan DEM Parti'nin Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, 2019 yerel seçimlerinde ve bir önceki seçimde CHP'yi desteklediklerini ancak CHP'nin Özdağ ile protokol imzaladığını söyleyerek, "Biz bunlarla yol yürümeyiz" dedi.

Sırrı Sakık, CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Size kaybettireceğiz. Size de AKP ve MHP faşizmine de kaybettireceğiz. Siz kimsiniz ya? Siz efendi mi, biz köle miyiz? 2019'da size destek sunduk. Bu belediyelerde bir cennet yarattık size. Siz döndünüz Kürtlere cehennem hayatı yaşattınız!" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Ağrı Milletvekili, "CHP'ye 2 dönem destek verdik. Yerel seçimlerde destek vererek, onlara belediyelerde cenneti vadettik. Onlar ise belediyeleri Kürtler için cehenneme çevirdi. İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu seçilir seçilmez 'Topal Osman'ın torunuyum' dedi. Bizde Şeyh Sait, Seyit Rıza'nın torunlarıyız. Kürdün oyu ile seçileceksin sonra sırtını Kürtlere döneceksin. Biz bunlarla yol yürüyemeyiz. Genel seçimlerde hesapsız kitapsız demokrasi ve barış için destek sunduk. Ancak onlar gidip Ümit Özdağ ile protokol imzaladılar. Böyle bir partiye nasıl destek veririz? CHP'ye sormak istiyorum. Kürt illerinde ne kadar oy alıyorsunuz ki buralarda aday çıkarıyorsunuz? Bunların hepsi tekçi ve ırkçıdır. Yolumuz 3'üncü yoldur, bu yol doğru bir yoldur." şeklinde konuştu.

Sırrı Sakık'ın bu sözleri, CHP'nin Kürt seçmenleriyle olan ilişkileri ve ittifak politikalarıyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.