Ağrı Meydan Camii Satıldı mı?

Ağrı Meydan Camii Satıldı mı?
Ağrı merkezde bulunan ilin en eski camilerinden biri olan Ağrı Meydan Camiine ait arsa satıldı mı? Mülkiyeti Ağrı Belediyesi’ne ait olan arsa kaç liraya satıldı?

Ağrı merkezde bulunan ilin en eski camilerinden biri olan Ağrı Meydan Camiine ait arsa satıldı mı? Mülkiyeti Ağrı Belediyesi’ne ait olan arsa kaç liraya satıldı?

Ağrı’da sosyal medyada en fazla konuşulan konulardan biri olan Ağrı Meydan Camiinin satılması olayının detaylarını sizler için araştırdık.

KARAKÖSE HABER ÖZEL Arsa Mülkiyeti Ağrı Belediyesi’ne ait olan Caminin yıkılıp Ağrı Merkez Camii projesi gibi yeniden yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından satış izni istendi. Ağrı Belediyesi Belediye Meclisi son yaptığı meclis toplantısında 1300 metre kare arsa için dönüm metrekare birim fiyatını bilirkişi raporu ile 42 bin 200 TL olarak belirleyerek mülkiyetin satış fiyatını 55 milyon TL olarak satma karar aldı. Belediye Meclisinden geçen karar tebliği edildi.

meydan4.jpgDiyanet İşleri Başkanlığı’nın kabul etmesi durumunda Ağrı Belediyesi’nin kasasına ciddi oranda bir meblağ girmiş olacak. Peki, kabul edilmemesi durumunda ne olacak? İşte bu olasılıkları da sizler için sorduk.

Altı iş yeri, üstü cami projesi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlenen tutarı kabul etmesi halinde Cami yıkılarak Ağrı Merkez Camiinde olduğu gibi alt iş yeri üstü cami olarak yeniden yapılacak. Bu sayede Ağrı’nın en işlek caddelerinden biri olan Eski Van Caddesi’nde cami için ciddi bir girdi sağlanacak.

meydan5.jpg

Kabul edilmezse ne olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fiyatı çok bulması durumunda proje duracak ve yeni belediye başkanının seçilmesi beklenecek. Ancak bir önceki Ağrı Belediyesi Meclisi ve bilirkişi raporu bu yönde karar aldığı için yeni meclis bu fiyatın aşağısına veremeyecek. Dolayısıyla Ağrı’da tarihi olmayan ancak oldukça eskiyen Ağrı Meydan Camii olayı belirsizliğini koruyacak. Ağrı Belediyesi ya yerinden vazgeçecek ya da Diyanet İşleri Başkanlığı belirlenen tutarı ödeyerek caminin arsasını satın alacak.

meydan6.jpg

meydan9.jpg

meydan.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.