Ağrı Kuraklık Riski Altında!

Ağrı Kuraklık Riski Altında!
Türkiye’de yapılan son araştırmaya göre Ağrı Kuraklık Riski en yüksek iller arasında yer aldı.

Türkiye’de yapılan son araştırmaya göre Ağrı Kuraklık Riski en yüksek iller arasında yer aldı.

Su kaynakları ve iklim şartları ile bolluk içerisnde görünen Ağrı’da işlerin hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı. Mimar, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı Dr. Duygu Bütün tarafından yapılan araştırmada Türkiye'deki 81 kentin 36’sının ‘yüksek’ veya ‘çok yüksek’ iklim riski altında olduğu ortaya çıktı.

Ağrı En Yüksek Risk Altında

Yapılan araştırmada en yüksek risk altında olduğu tespit edilen iller, Amasya, Tokat, Mersin, Kahramanmaraş, Kayseri, Muş ve Ağrı olarak sıralandı. Bu listede Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Ağrı ve Muş’un yer alması dikkat çekti.

Yapılan araştırmanın sonucuna göre Türkiye'deki 81 kentin 36’sının ‘yüksek’ veya ‘çok yüksek’ iklim riski altında olduğu belirtildi.

Riskli iller belli oldu

Araştırmada iklim ve kuraklık felaketlerine uğrayabilecek en riskli kentler ise İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin ve Gaziantep olarak sıralandı.

Dünya genelinde şimdiye kadar kaydedilen en sıcak şubat ayından sonra Türkiye'ye yönelik kuraklık uyarıları da devam ediyor. Sıcaklık değerlerinin ülke genelinin tamamında yükseldiğini ortaya koyan son araştırmada ise, kıyı kentlerinde kış döneminde bile tropik geceler yaşandığı belirtildi. Dr. Bütün'ün araştırması İstanbul ve İzmir sahillerinin 2050'de sular altında kalacağını ortaya koyan "Deniz Seviyesi Yükselmesi ve Olası Etkileri" başlıklı raporla da örtüşmesi ise dikkat çekti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.