Ağrı Huzurevi sakinlerinden Merkez Cami inşaatına yardım

Ağrı Huzurevi sakinlerinden Merkez Cami inşaatına yardım
Ağrı Huzurevinde kalan iki yaşlı, yıkılarak yeniden yapım çalışmaları başlatılan Merkez Cami inşaatı için maddi destekte bulunarak gönülleri fethetti

Uzun yıllardır Ağrı Huzurevinde gönüllü olarak kalıp maddi durumları iyi olan 90 yaşındaki İsmail Genç ve 88 yaşındaki Lütfü İnan dedeler, Ağrı Merkez Cami inşaatına yardım taleplerini ilk olarak huzurevi yetkililerine bildirdi. Ardından daha öncede Ağrı Ulu Cami inşaatına 30 bin TL bağışta bulunan dedelerin bu talebi, Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şafi Erim’e iletildi.

Konuyu öğrenince İsmet ve Lütfü dedelerle görüşen Müdür Erim, konudan duyduğu memnuniyeti dile getirerek onları, Ağrı Merkez Cami Müezzini Yakup Aydın ile bir araya getirdi. Cami inşaatı hakkında dedeleri ve Erim’i bilgilendiren Müezzin Aydın, yapılan çalışmaları anlattı.

Müezzin Aydın’dan bilgiyi alan Lütfü dede, projeye göre caminin giriş kapısını yaptırmak istediğini belirtirken daha önce Ağrı Ulu Camii’ne 30 bin lira bağışta bulunan İsmail dede ise yanında getirdiği 5 bin lirayı, Müezzin Aydına teslim etti.

Yaptıkları bağış sonrasında duygularını dile getiren dedelerden İsmail Genç, ömrünün son döneminde güzel ve hayırlı işler yapmaya çalıştığını belirterek yaşamının son gününe kadar Allah rızası için bu yardımları yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Bu tür yardımların kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Lütfü Aydın ise yapılacak olan camide hayır sahibi olmak için bütün mal varlığını satmaya hazır olduğunu ifade etti.

‘İnşallah güzel bir örnek olur’

Bağış sonrası huzurevi sakinlerinin talepleri karşısında duygulandığını dile getiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erim de yapılan bağış ve huzurevinin durumu ile ilgili yaptığı açıklamada: “ Ağrı Huzurevimiz öncelikle 1994 yılında hizmete girmiş. Şu an 51 civarında yaşlımız kalmaktadır. Bu yaşlılarımızdan 12 kişi kadın geri kalanı erkektir. Bu yaşlılarımızdan yine bir kısmı yatalak çoğunluğu ise kendi ihtiyaçlarını kendileri giderebilecek durumdalar. Ayrıca yaşlılarımızın yüzde 70’i Ağrı dışından gelen yaşlılarımızdır. Bunun yanında yüzde 40’lık bir kısmının maddi durumları da gayet iyi olup kendi talepleri doğrultusunda kendi masraflarını kendileri karşılamak koşulu ile huzurevinde kalıyorlar. Yani bu yaşlılarımızda huzurevinde kaldıkları halde kendi masraflarını kendileri karşılıyorlar. Dolayısıyla bu manada İsmail amcamız Ağrı Merkez Ulu Cami yapılırken de bu camiye de 30 bin lira civarında ciddi bir katkı yaptı. Sürekli bu şekilde bağış yapmaya çalışıyor. Şimdi merkez camiinin de yapımını duyunca da yerinde duramadı. Bir an önce bağış yapmak istedi. Bizde onun isteği üzerine cami müezzini Yakup hocaya ulaştık. Amcamızın bağışını yapması için yardımcı olduk. İnşallah amcamız inşaat bitinceye kadar bu bağışlarını yapmaya devam edecektir. Yine Lütfü amcamız da caminin giriş kapısının yapımını üstlenmek istedi. Biz huzurlarınızda kendilerinin ellerinden öpüyoruz. İnşallah bu davranış bundan sonrası için güzel örnek oluşturur. İnşallah cami inşaatımızda kısa sürede tamamlanır.” Dedi.

whatsapp-image-2021-04-13-at-14.00.29-(4).jpegwhatsapp-image-2021-04-13-at-14.00.29.jpegwhatsapp-image-2021-04-12-at-12.33.07.jpegwhatsapp-image-2021-04-13-at-14.00.29-(6).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir