Ağrı Diyadin'de ilçe şebekesine su takviyesi yapılıyor

Ağrı Diyadin'de ilçe şebekesine su takviyesi yapılıyor
Diyadin Belediyesi Su ve Arıza Birimi, ilçede yaşanan su sorununa Mozik yaylasındaki kaynaktan su takviyesi yaparak son verecek.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan su sıkıntısını gidermek için çalışmalara başlayan Diyadin Belediyesi Su ve Arıza Birimi ekipleri, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mozik yaylasındaki kaynaktan su takviyesi yaparak var olan su sorununa son vermek istiyor. Su sorunun bir an önce son bulmasını isteyen Diyadin Belediyesi Su ve Arıza Birimi ekipleri çalışmalarını hızlandırdı.
Belediye Su ve Arıza Biriminden konuya ilişkin yapılan açıklamada,"İlçemizde yaşanan su sıkıntına çözüm bulmak adına yaklaşık iki haftadır Mozik yaylasındaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Su borularımızı kaynağın başına ulaştırarak gerekli kaptaj çalışmalarını tamamladık. Mevcut suyu sağlıklı ve teknik bir şekilde isale hattına verdiğimizde belirli noktalarda su patlağının olduğunu fark ettik. Yaptığımız arıza tespit çalışmaları sonucunda Satıcılar köyüne giden şebeke hattında yapılan kazı çalışmalarının ardından ilçemize gelen su borularında hasar meydana geldiği ve bu nedenle belirli noktalarda patlaklar oluştuğunu gördük. Çalışmalarımız zarar gören boruların onarımıyla devam ediyor.  Bu kapsamda çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürerek, suyu ilçemizde bulunan depoya en kısa sürede ulaştırmayı hedefliyoruz” denildi.

whatsapp-image-2020-11-04-at-11.01.23.jpegwhatsapp-image-2020-11-04-at-11.01.22.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.