Adnan Oktar Ağrı’dan neden geçti? Adnan Oktar kimdir?

Adnan Oktar Ağrı’dan neden geçti? Adnan Oktar kimdir?
Silahlı suç örgütü lideri olarak hüküm giyen Adnan Oktar neden Ağrı’dan geçti? Adnan Oktar nereden nereye götürülürken Ağrı’ya uğradı? İşte detaylar…

Silahlı suç örgütü lideri olarak hüküm giyen Adnan Oktar neden Ağrı’dan geçti? Adnan Oktar nereden nereye götürülürken Ağrı’ya uğradı? İşte detaylar…

Silahlı suç örgütü lideri olarak hüküm giyen ve Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi'nde tutulan Adnan Oktar, Van Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Oktar'ın bu naklinin ardında, avukat görüşmelerinin suistimal edilmesinin yattığı ortaya çıktı. Silivri Cezaevinde 83 farklı kadın avukatla 527 kez görüşen Adnan Oktar, daha sonra Erzurum Dumlu Cezaevi'ne sevk edilmişti. Burada da 30 gün içinde 238 görüşme yapmış ve bunların 21'i kadın avukatlarla gerçekleşmişti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırdığı Adnan Oktar'ın, Silivri cezaevinde 83 farklı kadın avukatla 527 kez görüştüğü ortaya çıkmıştı. Ancak suç duyurusunun ardından mahkeme, Adnan Oktar'ın avukatlarıyla görüşmesine kısıtlama getirmişti.

Adnan Oktar'ın 2022 Eylül ve Ekim aylarında, 40 gün içerisinde 527 avukatla görüştüğü, bunların 63'ünün kadın avukatlar olduğu ve 20'sinin erkek avukatlar olduğu belirlendi.

Örgüt tarafından genç ve güzel avukatların nasıl tuzağa düşürüldüğünün gerçek belgeleri de SABAH gazetesine ulaştı. Sosyal medya üzerinden seçilen genç ve güzel avukatlara önceden belirlenmiş ücretlerle mesajlar atılıyor. Hedef avukat cevap verdiğinde, ticari bir iş için davet edildiği izlenimi uyandırılarak tuzağa çekiliyorlar. Bu yöntemle istismar edilmek ve örgütün amaçları doğrultusunda suç ve idarede kullanılmak üzere avukatlar devşiriliyor.

Dün Erzurum’dan alınan Adnan Oktar, cezaevi aracıyla Ağrı’ya, oradan da Van’a götürüldü.

Kaynak:ERDAL UÇAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.