Aç kalan kuşların karnını esnaf doyuruyor

Aç kalan kuşların karnını esnaf doyuruyor
Dondurucu soğukların etkili olduğu Ağrı’da kırsal kesimlerde yiyecek bulamayan kuşlara, Ağrılı esnaf 4 yıldır kış mevsimi boyunca yem vererek karınlarını doyuruyor.

Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Ağrı’da olumsuz hava koşulları insanların yanı sıra hayvanlarında yaşamını olumsuz etkiliyor. Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı kentte geceleri termometreler sıfırın altında eksi 20 dereceyi gösteriyor. Kırsal alanlarda yiyecek bulamayan ve aç kalan kuşlar ve güvercinler kent merkezine gelince Eski Van Caddesi’nde kuruyemiş dükkânı işleten esnaf Bayram Alkan,  yardım elini uzattı. Kuşlara her gün sabah, öğlen ve akşam yem ve bulgur veren Alkan, kuşların karınlarını doyuruyor. 4 yıldır kış mevsimi boyunca kuşlara yem verdiklerini söyleyen Alkan, rızıklarını kuşlarla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Çevredeki esnaflarında takdirini de toplayan esnaf Alkan, bu hareketi ile adeta insanlık dersi veriyor. Her gün onlarca kuşun karnını doyuran esnaf Alkan, işini severek yaptığını ve yaz aylarına kadar devam ettireceğini belirtti.

 

‘Bazen yemi geç verdiğimizde gelip dükkânın önünde bekliyorlar’

 

Günde 3 defa kuşları beslediklerini ifade eden Alkan, “Sabah, öğlen ve akşam vakitleri olmak üzere kuşlara yem, bulgur ve ay çiçeği veriyoruz, kuşlar günahlar, acıyoruz zaten kış mevsimi havalarda soğuk üşüyorlar. Bu kuşlara bakmamız lazım, bazen yemi geç verdiğimizde gelip dükkânın önünde bekliyorlar, dükkâna bakıyorlar. Bizde daha fazla aç kalmamaları için mecburen hemen yemlerini veriyoruz. Günde 4 kilo yem, pirinç veriyoruz, Allah bize rızkımızı veriyor, bizde onlarla paylaşıyoruz. Bizim kuşlara bakmamız lazım. Zaten dağlarda kar olduğu için kuşlar şehre iniyor, bizde karınlarını doyuruyoruz, ayrıca hayvanları da çok sevdiğimiz için işimizi zevkle ve severek yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.