Abisinin boğazını ve cinsel organını kesti

Abisinin boğazını ve cinsel organını kesti
Abisinin boğazını ve cinsel organını kestiği iddia edilen sanıktan şaşırtan savunma: 'Kontrol bende değildi'

Karamürsel'de Şaşırtan Cinayet Savunması: 'Kontrol Bende Değildi'

16 Şubat 2024, Kocaeli - Karamürsel ilçesinde, bir ağabeyin uyurken boğazını ve cinsel organını keserek öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Emre T. (30) isimli sanık, savunmasında ağabeyinin kendisine küçükken cinsel istismar girişiminde bulunduğunu iddia etti ve mahkeme başkanının "Cinsel organını kesmenin anlamı neydi?" sorusuna "Bilmiyorum, kontrol bende değildi. Bıçak benim elimdeydi ama kontrol bende değildi" yanıtını verdi.

Olay, 22 Nisan 2023 tarihinde Karamürsel'de meydana geldi. Emre T., iddiaya göre ağabeyi Murat Can T.'yi (32) uyurken bıçaklayarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan Emre T., cinayeti itiraf etti. Murat Can T.'nin boğazını ve cinsel organını kestiği belirlendi.

Duruşmada, sanık Emre T. savunmasında, ağabeyinin kendisine çocukken cinsel istismar girişiminde bulunduğunu öne sürdü. "Bıçak elimdeydi ama kontrol bende değildi" diyen sanık, olayın ardında yaşadığı travmayı paylaştı. Emre T., mahkemeye ağabeyinin kendisine zarar verdiğini, tehdit ettiğini ve bu duruma dayanamayarak kontrolünü kaybettiğini ifade etti.

Sanık Emre T'nin babası N.T. ise duruşmada, oğulları arasında öldürücü bir husumetin olmadığını, ancak Emre'nin ağabeyine cinsel istismar iddiasını aileye anlattığını belirtti. Bu açıklamaların ardından mahkeme, Emre T.'nin psikolojik tedavi görmeyi reddetmesi üzerine, ceza ehliyetinin olup olmadığını değerlendirmek üzere İstanbul İhtisas Dairesi'ne sevkinin sağlanmasına karar verdi. Cumhuriyet savcısı ise sanığa, "canavarca hisle eziyet çektirerek tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Mahkeme, sanığın duruşmadaki sözleri ve psikolojik durumu dikkate alarak ileri bir tarihe ertelendi. Bu olay, aile içi şiddetin ve cinsel istismarın yarattığı trajik bir tabloyu gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.