82 Yaşındaki Cemile Uçar’ın Yaşam Mücadelesi

82 Yaşındaki Cemile Uçar’ın Yaşam Mücadelesi
Ağrı’da, oğlu tarafından eşyalarının kamyona yüklenerek götürüldüğü iddia edilen ve yıkık bir evde tek başına yaşam mücadelesi veren 82 yaşındaki Cemile Uçar yardım bekliyor.

Ağrı’nın merkeze bağlı Beşevler Mahallesinde tek başına bir evde yaşayan 82 yaşındaki Cemile Uçar’ın evinin oğlu tarafından haberi yokken boşaltıldığı iddia edildi. İddialara göre evden Kuran okumak için camiye giden Uçar, eve döndüğünde kapısının önünde duran kamyonu ve içinde evine ait eşyaları görünce şoka uğradı. Evin içerisine girdiğinde hiçbir eşyasının olmadığını gören yaşlı kadın, gözyaşları içinde komşularından yardım istedi. Yıkılmaya yüz tutmuş evde tek başına komşularının ve kızının desteğiyle yaşamını sürdürmeye çalışan yaşlı kadın yetkililerden yardım bekliyor.

 

Cemile Uçar’ın kızı olan evli ve 2 çocuk annesi Altun Gültekin ise psikolojik rahatsızlığı olan bir oğlunun olmasına rağmen, her gün annesinin evine gelerek, ihtiyaçlarını karşılıyor. Annesinin hasta ve yardıma muhtaç olduğunu söyleyen Gültekin, durumlarının perişan olduğunu ve tek isteğinin annesine bir şey olmaması olduğunu belirtti.

 

Annesinin oturduğu eve ait olan tapunun abisi tarafından hasta babasından alındığını söyleyen Altun Gültekin, “ Bizim haberimiz yoktu. Hasta babamı kandırıp tapuyu almış. Biz perişan olduk. Bu ev kaldı sadece o da bizim değil. Bize Allah’ın selamını bile vermiyorlar.” İfadelerini kullandı.

 

“Abim Lambayı bile götürmüştü”

 

Annesiyle birlikte başına gelenleri gözyaşları içinde anlatan Altun Gültekin, yaşadıklarının kolay bir şey olmadığını söyledi. Annesi evden yokken abisinin eve geldiğini ve lambaları bile yerlerinden söküp götürdüğünü anlatan Gültekin, “ Annemin haberi yoktu. Camiye Kuran okumaya gitmişti. Camiye gidip geldikten sonra bakmış ki bir araba kapının önünde. Bu ne arabası diye merak etmiş. Demişler ki oğlu gelip bütün eşyaları alıp götürmüş. Hiçbir şey bırakmamıştı, ev bomboş kalmıştı. Abim Lambayı bile götürmüştü. Evin üzerindeki naylonları götürmüştü. Bu evde hiçbir şey kalmamıştı her şeyi komşular getirdi. Annem ölen kişilerin arkasından kuran okuyor okuyan kişilerin aileleri de ölen kişinin kıyafetlerini anneme veriyor. “ açıklamalarına yer verdi.

 

“Komşuların anneme verdiği yiyecekleri annemde bize veriyor

 

Annesinin evi tamamen kaybetmemek için evden hiç çıkmadığını söyleyen Altun Gültekin, “ Annem bir yere çıkmaya korkuyor. Diyor ki korkuyorum ben buradan çıkarsam beni bırakıp gider. Bu evden de atar beni. Bırakın ben burada öleyim. Yani abim annemin ölmesini bekliyor bu eve girmek için.” dedi. Kendisinin de maddi imkânsızlıklar içinde olduğunu ve eşinin ayakkabı boyacılığı yaparak geçimlerini sağladığını belirten Gültekin, “ Benim oğlumun psikolojik sorunları var. İş yok güç yok. Ben de onları evde bırakıp anneme bakmak için buraya geliyorum. Benim bir oğlum bir de kızım var. Kocamın işi de yok. Ayakkabı Boyacılığı yapıyor oda bize yetmiyor. Bazen buradan eşyalar alıp eve götürüyorum. Komşuların anneme verdiği yiyecekleri annemde bize veriyor. Yani benim durumumda çok kötü elektrik, su hiçbir faturayı ödeyemiyoruz. Hepsi birikti. Oğlum hasta bakamıyorum. “ şeklinde konuştu.

 


whatsapp-image-2020-08-24-at-13.28.35-(1).jpegwhatsapp-image-2020-08-24-at-13.28.35-(2).jpegwhatsapp-image-2020-08-24-at-13.28.35.jpegwhatsapp-image-2020-08-23-at-16.03.58.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.