8. Yargı Paketi TBMM'de! Emekli Bayram İkramiyesi Artıyor, Adli Para Cezaları Değişiyor

8. Yargı Paketi TBMM'de! Emekli Bayram İkramiyesi Artıyor, Adli Para Cezaları Değişiyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını içeren 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başladı.

Bu paket, adli para cezalarının değişikliklerini de içeriyor.

TBMM Genel Kurulu, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılması da dahil olmak üzere 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başladı. Paket kapsamında, bir günlük adli para cezasının alt sınırı 100 liraya çıkarılırken, emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltilmesi de yasalaşacak.

Bu kanun teklifiyle örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyenler için ayrı ayrı cezalandırma yapılması da öngörülmektedir. Ayrıca, suçla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla bir günlük adli para cezasının alt sınırı 100 liraya, üst sınırı ise 500 liraya yükseltilecek.

Deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesi için destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılacak. Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı iddiasıyla yapılacak manevi tazminat taleplerini Tazminat Komisyonu karara bağlayacak.

Ayrıca, emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek. Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, güncel ihtiyaçlar ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenecek.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon 28 Şubat Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçileri, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili komisyona sunum yapacak. Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.