22 Nisan resmi tatil mi, yarın memurlara yarım gün mü? 22 Nisan pazartesi çalışma saatleri

22 Nisan resmi tatil mi, yarın memurlara yarım gün mü? 22 Nisan pazartesi çalışma saatleri
23 Nisan resmi tatil olduğundan kamu kurumlarının tamamı kapalı olacak. Dini bayram günlerinden önce arefe günü olduğundan yarım gün tatil oluyor. Bu uygulamanın resmi tatillerde olup olmadığı ise merak ediliyor.

Resmi tatiller arasında yer alan 23 Nisan’ın başlamasına kısa bir zaman kala okullar, üniversiteler başta olmak üzere diğer birçok kurumun çalışma durumları merak ediliyor. Resmi tatil günlerinde kamu kurumlarının tamamı kapalı oluyor. Bu sebeple Salı günü muhtarlıklar, valilikler, belediyeler, noterler, sağlık ocakları kapalı olacak. Benzer şekilde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okullar ve üniversiteler, resmi tatil sebebiyle eğitim-öğretim faliyetlerine ara verecek. Sağlık kurumlarından olan hastanelerin acil servisleri 7/24 açık olurken eczaneler nöbet sistemine uygun çalışmaya devam edecek. Aile hekimlikleri ise hizmet vermeyecek. Dini bayram günlerinden önce arefe günü olduğundan yarım gün tatil oluyor. Bu uygulamanın resmi tatillerde olup olmadığı ise merak ediliyor. Peki 22 Nisan okullar tatil mi? 22 Nisan Pazartesi bankalar, borsa, noter, eczaneler, sağlık ocakları ve borsa kapalı mı? İşte, merak edilen sorunun yanıtı…

22 Nisan pazartesi yarım gün mü?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Salı günü kutlanacak. Resmi tatil olan bayram öncesi ise Pazartesi gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini bayram günlerinden önce arefe günü olduğundan kamu kurumları yarım gün açık kalıyor.

22 Nisan Pazartesi günü, dini bayram olmadığından tüm kurumlar açık olmaya devam edecek. Resmi tatil 23 Nisan Salı günü başlayacak.

Okullar yarım gün mü?

22 Nisan Pazartesi günü İlkokul, ortaokul ve liselerle beraber üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetleri devam edecek.

23 Nisan Salı günü yaklaşık 16 milyon öğrenci, resmi tatil sebebiyle okula gitmeyecek. Eğitim öğretim faaliyetleri ise tekrar 24 Nisan Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek.

22 Nisan Pazartesi günü öğleden sonra tatil olmayacak. Tüm kurumlar normal günlerde olduğu gibi çalışmalarını sürdürecek. 23 Nisan Salı günü ise resmi tatil olduğundan birçok kurum faaliyetlerine ara verecek. Salı günü hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümler kapalı olurken eczaneler ise nöbetleşe çalışacak. Salı günü kapalı olacak yerler şu şekilde;

Özel ve kamu bankaları,

Borsa İstanbul,

Eczaneler, (nöbet sistemi)

Hastaneler, ( acil servisler hariç)

Noterler,

Valilikler,

Kaymakamlıklar,

Aile Sağlığı Merkezleri, ( Sağlık ocakları)

Muhtarlıklar,

Okullar,

Üniversiteler,

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.