2024 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

2024 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Öğretmen adaylarının gözü kulağı, 2024 yılı öğretmen atamaları takviminde. Bakan Tekin'in yaptığı açıklamaların ardından, bu atamaların ne zaman yapılacağı merak konusu haline geldi. Peki, yeni öğretmen atamaları ne zaman gerçekleşecek?

2024 öğretmen atamalarının takvimiyle ilgili araştırmalar hızla devam ediyor. Atama bekleyen öğretmen adayları, gözlerini Kabine toplantılarına çevirerek atamalarla ilgili gelecek kararları bekliyorlar. Ancak, şu an için net bir tarih verilmemiş durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nda öğretmen alımlarına dair herhangi bir bilgi vermedi. Bu konuda gelişmelerin ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in daha önce yaptığı açıklamalara göre, 2023 KPSS puanlarıyla öğretmen atamalarının yapılması planlanıyor. Ancak, atama sayısı ve tarih konusunda kesin bir bilgi verilmemiş durumda.

En son geçen yıl mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmişti. Bu atamada sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi farklı alanlara kontenjanlar ayrılmıştı.

Öğretmen atama takvimiyle ilgili net bilgilerin ilerleyen günlerde paylaşılması bekleniyor. Bu süreçte atama bekleyen öğretmen adaylarının güncel duyuruları takip etmeleri önem taşıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum