19 Mayıs resmi tatil mi?

19 Mayıs resmi tatil mi?
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ülkemiz genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Pek çok vatandaş, özellikle öğrenciler, bu günün resmi tatil olup olmadığını ve okulların durumunu merak ediyorlar.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi bir tatil olarak kutlanacak. Dolayısıyla resmi kurumlar ve okullar 19 Mayıs'ta kapalı olacaklar.

Ayrıca, bu yılki 19 Mayıs kutlama ve etkinlik programları oldukça renkli geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs'ta gençler ve sporcularla bir araya gelecek. Farklı disiplinlerden 30 genç ve 10 sporcudan oluşan bir kafile, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak nezaretinde İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan gençlik marşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk kez seslendirilecek. Bununla birlikte, 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan birer erkek ve kadın temsilci, Ankara'da bir araya gelecek ve çeşitli etkinliklere katılacaklar.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, "Hareketlilik Yılı" etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Festivalleri de düzenlenecek. Ayrıca, Türkiye'nin Gücü Gençliği sloganıyla iletişim kampanyaları da gerçekleştirilecek.

Bu özel gün ve haftanın anlam ve önemine uygun olarak düzenlenen etkinliklerle, 19 Mayıs coşkusu tüm yurtta yaşanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bu önemli günün ve haftanın en güzel şekilde kutlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.