1 Nisan’da gram altın ne kadar olacak, Uzman 1 Nisan için tahminini açıkladı, o tarihte 3000 TL’yi aşıp bakın kaç lira olabilir?

1 Nisan’da gram altın ne kadar olacak, Uzman 1 Nisan için tahminini açıkladı, o tarihte 3000 TL’yi aşıp bakın kaç lira olabilir?
Altın fiyatları, son dönemde rekor seviyelere yükselirken, bu artışta talep ve jeopolitik gerginlikler etkili oluyor.

Altın fiyatları, son dönemde rekor seviyelere yükselirken, bu artışta talep ve jeopolitik gerginlikler etkili oluyor. Yatırımcılar, fiziki altın yerine uzun vadeli altın fonlarına yöneliyor. Özellikle yerel seçimlere yaklaşırken artan belirsizlikler altın talebini daha da artırıyor. Gram altın, geçtiğimiz haftaya göre yüzde 8 oranında artarak tarihi zirveye ulaştı.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 7,81 artarak 2 bin 235 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 7,85 artarak 15 bin 25 liraya yükseldi. Altına olan talebin artmasıyla birlikte Kapalıçarşı'da alış ve satış fiyatları arasındaki makas aralığı da genişledi ve 400 liraya kadar çıktı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, fiziki altındaki işçiliğe dikkat çekerek, yatırımcıların altın fonlarına yönelmelerini tavsiye etti. Uzun vadeli altın fonlarının özellikle önerildiğini belirten Memiş, devletin sağladığı ek ödemelerin yatırımcılar için avantajlı olduğunu vurguladı.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akayık, darphanenin günlük altın üretiminin talebi karşılamakta yetersiz kaldığını belirterek, gram altının 3 bin liraya kadar çıkabileceği iddialarına değindi. Ekonomist Filiz Eryılmaz da gram altının 3.000 TL'yi aşabileceğini öngördü ve yüksek bir gram altın fiyatının sene sonunda beklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Jeopolitik gerginlikler ve ABD'deki faiz indirimi beklentileri, altın fiyatlarındaki yükselişi destekleyen faktörler arasında bulunuyor. Orta Doğu'daki çatışmalar ve Ukrayna'daki savaş gibi faktörler, altına olan güvenli liman talebini artırıyor. ABD'deki güçlü istihdam verilerinin ardından Fed'in kısa zamanda faiz indirimine gitme olasılığının artması da altın fiyatlarını destekleyen bir diğer etken olarak öne çıkıyor.

Tüm bu gelişmelerle birlikte altın, yatırımcıların güvenli liman arayışında tercih ettikleri bir varlık olmaya devam ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.